Уашовски и Стражински с нов сериал

Създателите на „Матрицата“ и „Облак атлас“ ще работят с мозъка зад „Вавилон 5“ за Sense8, нов фантастичен сериал за сайта на Netflix.

Джей Майкъл Стражински

Близнаците Андрю и Лана Уашовски се съюзяват с Джей Майкъл Стражински за нов проект. Тримата ще работят заедно по фантастична драма от 10 епизода, на име „Чувство8“. Тя ще бъде пусната на сайта на Netflix някъде през 2014 година и ще представлява завладяваща глобална история за свързани умове и ловувани души.

Нетфликс отдавна се очертава като основен конкурент на традиционната телевизия с успешни собствени продукции. Фантастичното трио е поредното, което ще допринесе за каталога им. Уашовски са ни добре познати чрез „Матрицата“ и „Небесен атлас“, а Стражински – с „Вавилон 5“ и „Джеремая“. Тримата са работили заедно само веднъж, когато Стражински е писал сценарий, а Уашовски са продуцирали недотам успешния Ninja Assassin.

Доколко Уашовски ще бъдат ангажирани със Sense8 не е на 100% сигурно, защото те вече работят и по кино проект – Jupiter Ascending. Стражински също не мързелува – той пише за сериала за втората световна война The Flickering Light, за ужаса Living Dead: The Musical и за сериала The Adventures of Apocalypse Al.

Не бива да се съмняваме обаче в новия им проект, тъй като и тримата имат своите впечатляващи идеи и таланти. Вероятно ще можем да очакваме 10-те серии през втората половина на 2014 г.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

Ако е тази на снимката, не изглежда зле (е, не е първа младост, но като изключим това)… А проектът е на прекалено ранна фаза, за да преценя дали ми харесва.

РОРО

Братя Уашовски какъв смях единият сега е жена !