Marvel и Netflix ще правят 4 сериала за супергерои

Ако Agents of S.H.I.E.L.D не ви стига, то не се бойте – ще има още (поне) 4 сериала по комиксови сюжети за супергерои на Marvel

Докато тече манията по „Тор: Светът на мрака“ е идеалното време за Marvel да обявят новите си проекти – освен, че работата по следващите филми от вселената на „Отмъстителите“ продължава да тече по план, комиксовите специалисти ще правят цели четири сериала в сътрудничество с онлайн гиганта Netflix. Че и един минисериал отгоре.

Безпрецедентната сделка ще даде първите си плодове през 2016 г., когато ще започне сериалът по „Деърдевил“. Интелектуалната собственост се е върнала от 20th Century Fox при Марвел миналата година – първите явно са се отказали да се занимават с Daredevil след неособено доброто представяне на техния филм. По-късно към микса ще се присъединят по-малко известните у нас комиксови герои Джесика Джоунс, Железния юмрук и Люк Кейдж. Всеки от тях ще има по 13 епизода на сезон.

Тези представителни господа са героите под наем Железния юмрук и Люк Кейдж

Като бонус за феновете, освен тези четири сериала ще има и минисериал The Defenders. Много е вероятно той да събере гореизброените супергерои на едно място по примера на батковците от The Avengers.

Партньорството с Нетфликс дава редица възможности. Една от тях е сериалите да бъдат разработени в по-сериализиран формат, тоест отделните епизоди да бъдат със свързани сюжети. Това идва от факта, че клиентите на сайта ще имат възможност да гледат всичко накуп когато пожелаят (за разлика от „Агентите на ЩИТ“, които се излъчват по телевизията – тоест дават се в точно определен час веднъж седмично, следователно е по-подходящо всяка серия да бъде сама за себе си). Още един бонус е липсата на реклами по време на епизода, което го прави както по-добро преживяване за зрителя, така и улеснение за сценаристите, които няма нужда да се съобразяват с факта, че 40-минутната серия ще бъде прекъсвана от 10-минутни рекламни паузи. Свобода дава и публиката на Netflix, защото могат да се предложат сюжети, по-подходящи за възрастни (за разлика от „Агентите на ЩИТ“, при които сценаристите трябва да предлагат забавление за цялото семейство).

Джесика Джоунс. В комиксите тя се жени за Люк Кейдж и е бодигард на Деърдевил, когато той не е в костюм и се разхожда сред хората като Мат Мърдок.

От друга страна има и някои минуси – именно по-ограничената публика на Netflix и липсата на много рекламодатели, потенциалът за печалба от тези сериали е по-скромен. Това означава, че те ще бъдат планирани с доста по-малки бюджети. Нека не се заблуждаваме – въпреки че президентът на Марвел смята „богатството на историите“ за основното предимство на компанията, истината е, че повечето от хората гледат филмите по „Отмъстителите“ заради зрелището и ефектите. А те няма как да се получат добре ако бюджетът е скромен. Гореизброените супергерои ще трябва да предложат много повече откъм сценарий, ако искат да бъдат успешни.

Така или иначе, сделката е налице и потенциалът не е малък. Феновете да стискат палци тези четири и половина сериала да не са просто опит за бързо издояване на пари, а качествено допълнение към гъсто населената комиксова вселена на Марвел.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

pain

ok 🙂 mersi

Петя Ивайлова
petia84

http://www.imdb.com/title/tt2327948/news на страницата на сериала в ИМДБ има доста новини – последната е от септември – свързана с актьори, които ще участват. За сега все още се подготвя пилотния епизод, когато стане ясно, дали проектът ще стане на сериал, ще напиша и статия, още е рано:) В една от новините пише, че сериалът вероятно ще се излъчва през 2014, но не е ясно дали в началото, или през есента. По-скоро второто. Не съм мяркала нещо ново за другите космически сериали. От догодина започва да се излъчва „Стоте“, но там, въпреки че има космическа станция, действието ще се развива на постапокалиптичната Земя.

Pain

Може ли да бъдеш така добре и да ми дадеш линк за него и как върви, а ако имаш и за други от сорта, няма да ти откажа 😉 ?
Благодаря !

Петя Ивайлова
petia84

готвят се и те – поне за „Висока луна“ със сигурност видях в някакъв сайт, че проектът напредва.

Pain

Неее ! искам си оригиналните фантастики … какво стана с онези проекти на сай фай тв, май бяха 9 бр. ? стига вече само комиксови и вампирски/върхолашки истории егаси…