1 коментар
filmz.ru

Трейлъри на Noah, Divergent, Maleficient

Ръсел Кроу преживява библейски потоп, Шайлин Удли крие уникалността си от обществото, а Анджелина Джоли властва над злото.

Време е за нова порция трейлъри и този път са се наредили само блокбъстъри.

Започваме с леко странния „Ной“, в който Ръсел Кроу ще играе познатия на всички герой от Библията, който оцелява след Великия потоп и спасява по една двойка животни от всеки вид. Дарън Аронофски явно се е постарал да похарчи 200-милионния си бюджет за хубави ефекти и докарване на истински библейски мащаби. Това, разбира се, не е гаранция за хубав филм. Интересното е, че в САЩ едно от основните притеснения на потенциалните зрители за филма е дали той ще предаде историята достатъчно акуратно. Думата история в случая се приема съвсем буквално, тъй като явно има огромна група от хора, които вярват, че Великият потоп наистина се е случил и описаните събития в Библията са исторически акуратни. Ние няма да се вкарваме в религиозни спорове, но все пак филмът явно има потенциал – особено щом някой е инвестирал 9-цифрена сума в него и е събрал имена като Ръсел Кроу, Антъни Хопкинс, Дженифър Конъли и Ема Уотсън в актьорския състав. Вижте трейлъра и преценете сами дали тази библейска притча е способна да стане блокбъстър.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сега да погледнем и новия трейлър на „Дивергенти“. Докато предишните материали целяха да „обучат“ публиката за социалната система в света на Вероника Рот (авторката на романа, по който се прави филма), тук вече се набляга повече на Трис и нейното положение. Тя не може да се отнесе към нито една от петте касти, тя е уникална, което я прави дивергент. Трейлърът не споменава, че има и други дивергенти, но явно идеята е отново да се подсили уникалността на главната героиня. Виждаме и нейният потенциален любим Фор, както и Джанин Матюс. Последната всъщност няма толкова голямо участие в първата книга, но е много вероятно да се появява по-често на екрана, защото в ролята се превъплъщава най-елитния член на актьорския състав – Кейт Уинслет. В останалата си част филмът изглежда верен на оригинала, като някои от най-важните сцени от книгата специално са включени в трейлъра, вероятно за да успокоят феновете на Вероника Рот.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За финал оставихме първия трейлър на „Господарка на злото“. Той не показва кой знае колко много сцени, но върши перфектна работа за запознаване с вида на целия филм и това, което можем да очакваме от Анджелина Джоли. Както може би вече знаете, филмът ще преразкаже приказката за Спящата красавица, но от гледната точка на Злата кралица. Той не може да се похвали с известен режисьор – задачата се е паднала на дизайнера и специалист по визуалните ефекти от „Аватар“ и „Алиса в страната на чудесата“ Робърт Стромберг. Но пък сценаристката определено е опитна в подобни филми – Линда Улвъртън е писала за анимацията на Дисни „Красавицата и Звяра“, „Мулан“ и „Алиса в страната на чудесата“. Засега изглежда доста добре, дори изглежда сякаш в сценария е вложена някаква мисъл.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Noah излиза на 28 март 2014, седмица по-рано е Divergent – 21 март, а за Maleficient ще почакаме до 30 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата