Syfy обявява още 2 нови сериала

Космическа експанзия и борба с олимпийските богове ще разнообразяват програмата догодина.

Последното ни пътешествие в космоса беше през 2011 г. със Stargate Universe.

Последното ни пътешествие в космоса беше през 2011 г. със Stargate Universe.

Колкото и да сме разочаровани напоследък от телевизията, която очакваме да бъде бастион на фантастиката, Syfy, похвалното е, че тя все още се опитва да се поправи. След телевизионната адаптация на „12 маймуни“ (чийто пилотен епизод е минал пресявката и официално ще се превърне в цял сезон), минисериала „Възнесение“ и комиксовия сериал „Зомби нация“, кабеларката обяви още два нови проекта – един космически и един божествен!

Естествено, започваме с космическия, който ще се казва The Expanse. Той е прескочил пилотната фаза и са му поръчани направо 10 епизода, като телевизията го нарича „най-смелия си проект досега“. Сценаристи са Марк Фъргюс и Хок Отсбай („Децата на хората“ и „Железния човек“), а режисьорът и актьорският състав в момента се подбират. Идеята идва от поредица книги със същото име от Даниел Ейбрахам и Джеймс Кори – двамата ще надзирават филмирането на техните творби като продуценти. Книгите са бестселъри в 17 страни, а една от тях е номинирана за награди Хюго и Локус.

Жанрът на The Expanse се води космически трилър. В сюжета, ситуиран 200 години напред в бъдещето, се върти около изчезнала млада жена. Случаят събира закоравял детектив и капитан на кораб-ренегат в един екип, който се отправя на мисия из Слънчевата система да намери жената и да разобличи най-голямата конспирация в човешката история.

От телевизията обещават, че „Експанзията“ е епична по мащаб, дръзка, провокативна, умна и завладяваща. Една от най-впечатляващите идеи, на които са попадали, и които са искали да филмират веднага щом са прочели. Честно казано, колкото и да го хвалят предварително, за нас е достатъчно, че ще се развива в космоса.

Древногръцките богове и герои винаги ще са актуални.

Древногръцките богове и герои винаги ще са актуални.

Другият нов сериал, който ще връща имиджа на Syfy, е Olympus. На него са му поръчани 13 епизода, за които вече дори е уговорено да се излъчат в Канада и Германия. Сценаристът е Ник Уилинг (минисериалите Tinman, Alice, Neverland), а изпълнителният продуцент – Робърт Халми Старши (The Odyssey, Gulliver’s Travels).

В „Олимп“ става дума за няколко смели мъже и жени, които са прогонили Боговете от Олимп, в царството на несъзнателното – място, което наричат Подземния свят или Царството на Хадес. Главният герой е сред тях – млад и наивен човек, който постепенно пораства след като преживява предателства, любов, разочарование, придобиване на сили и изгнание. Този опит го превръща в лидер на хората и достоен противник на самите Богове.

Syfy описва сериала като „фантастичен микс от екшън, изпълнени с напрежение моменти, причудливи същества и страхотно повествование“. Ще се появяват герои от митологията по начин, по който никой не си ги е представял досега и ще се получи едно епично приключение. Вече имаме нещо подобно в лицето на „Атлантида“, но на нови сериали не отказваме.

Дали Syfy наистина най-накрая е поела по правия път с всички тези нови проекти? Окуражаващото е, че за разлика от минали години, когато новини като тази са съдържали единствено потенциални проекти, повечето от които никога не са се реализирали, този път говорим за направо поръчани сериали, тоест всичко описано тук наистина ще се случи. Helix и Defiance, които минаха по същия път, не се оказаха това, на което феновете се надяваха, но все пак са стъпка в правилната посока. Ще чакаме новите проекти с нетърпение и ще стискаме палци фантастиката да се завърне в златната си ера.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
12 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Miro

😀 😀

Мира

Oтбелязвам си го отсега. Догодина ще има празненство 😀

SargoS

Хаха. Заслужаваше си чакането! Сцената се получи перфектна.

Miro

The day of pure hapiness предлагам да се казва празника, на 14.04 😀 ….. аз лично ще празнувам от тук нататък ;

Мира

Абсолютно, тази дата трябва да се впише в хронологиите и да се празнува официален празник 😀

Мирослав Димитров

SargoS,
Поздрави за снимката ти, определено вчера този момент ми направи деня, не ми слезе усмивката от лицето … колко малко му трябва на човек за е доволен хахахах 🙂 😀

SargoS

Някой чел ли е книгите?

Iliyan

Само една корекция – Даниел Ейбрахам е едната половина на Джеймс Кори 🙂 Другата е Тай Франк.

Мира

СайФай само обещават в последно време. 50 проекта обявиха и нищо още свястно няма. Само името на човек работил по „Децата на хората“ ми вдъхва някакво доверие.

Miro

Децата на хората от 2006г. помня беше хубав филм с Клаеф Оуен ако не се лъжа….. това че същия сценарист се залавя с космическия сериал е добре. Дано се получи и дано тази година излезе и Хай Муун, че ми се гледа нещо такова 🙂

SargoS

Първия звучи добре. Особено ако авторите си държат на книгите и не оставят сценаристите да се развихрят много. Колкото до втория съм доста по- скептичен. Аман от Херкулеси, Атлантиди и тям подобни опити да интерпретират ( в 99% от случаите неуспешно) гръцките митове. На тази тематика бих гледал екранизация на Олимп на Дан Симънс 🙂

Петя Ивайлова

Бих гледала и двата, стига да не са прекалено евтини.