1 коментар
2589997-demon knights0 lucifer

Правят сериал за дявола

Fox разработват пилотен епизод за „Луцифер“ – адаптация на едноименния комикс.

Lucifer16Още и още комиксови герои си проправят път към телевизията. Днес е ред на Луцифер да получи своето място под светлината на прожекторите. За известния герой ще бъде продуциран пилотен епизод от телевизионният канал Fox, който тази есен ще излъчва „Готъм“.

„Луцифер“ ще е адаптация на комикс от известната с нестандартните си свръхестествени герой компания Вертиго. Той е разклонение на един от най-култовите им брандове – Сандман, за който от десетилетия се мъчат да направят филм или сериал, но засега без успех. Lucifer ще бъде адаптиран от Том Капинос – създателят и изпълнителният продуцент на Californication („Секс до дупка“). Само заради това му постижение, той се смята за доказан майстор на аморалните герои, какъвто се очаква да бъде и Луцифер.

В комикса (писан между другото от Нийл Геймън) Луцифер не е същият като в библейската си версия. Той е дори симпатичен герой, прокълнат да управлява Ада завинаги като наказание за един-единствен бунт срещу Бога. Падналият ангел обаче се отегчава от новата си работа, гони затворените в Ада души и демони и се връща на Земята. В комикса Луцифер минава през Австралия, както и през Лос Анджелис, където си отваря пиано-бар „Лукс“ и се смесва с калифорнийския елит.

Още няма избрани актьори, но комиксовият герой е рисуван така, че да прилича на Дейвид Бауй (това много помага за бързата му популярност). Ето защо очакваме някой русокос красавец да бъде кастнат за главната роля – ако имат пари, може би дори някой вече известен такъв.

С големия интерес към Gotham и комиксите като цяло в последно време, новият проект на телевизията не е никак изненадващ. Няма да бъде шокиращо и ако „Луцифер“ прескочи пилотната фаза и успее да си заработи поръчка за цял сезон. Единственият въпрос, който остава да се реши, е дали ще бъде верен на оригинала си или ще си позволи по-голяма творческа свобода при трансфера към малкия екран.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата