Сериали за „Наказателя“ и „Колелото на времето“

„Дявол на доброто“ на Марвел и Нетфликс ще се разклони в „Наказателя“, а епичната фентъзи поредица „Колелото на времето“ май най-накрая ще бъде адаптирана за телевизия.

pppНетфликс безспорно постигна голям успех с Daredevil и Jessica Jones. Двата сериала така или иначе са част от по-голяма схема, в която чакаме още Luke Cage, Iron Fist и The Defenders, последният от които ще събере четирите титулярни образа на едно място. Преди да стигнем до голямото обединение обаче, ще видим разклонение на „Дявол на доброто“, посветено на един от злодеите (условно казано) във втори сезон – The Punisher. Наказателят се появи тази година и си спечели фенове както заради сивотата на героя, така и заради доброто представяне на Джон Бернтал в главната роля.

Още преди премиерата му се появиха слухове, че той ще оглави собствен сериал, но от Марвел и Нетфликс упорито ги отричаха. Сега се оказват истина, обявена официално. За премиерна дата не се говори и едва ли става дума за нещо преди 2018-та, но е почти на 100% сигурно, че Франк Касъл ще оглави свой собствен сериен филм.

По-малко от 100%, но с повече вероятност от преди, е сигурно, че ще видим и сериал по фентъзи епоса на Робърт Джордан (и Брандън Сандерсън) „Колелото на времето“. Феновете на The Wheel of Time отдавна чакат да чуят нещо такова и се чудят защо нищо не се случва, след като поредицата е толкова популярна, а „Игра на тронове“, „Мечът на истината“ и „Хрониките на Шанара“ вече си имат телевизионни версии.

Всъщност, миналата година е излъчен адски долнопробен пилотен епизод за сериал по книгите (гледайте го тук само ако много държите), като премиерата е била в малките часове на деня и то по кабеларка, която никой не гледа. Целта е била да се излъчи нещо, каквото и да е, за да не загубят продуцентите правата над поредицата. В крайна сметка обаче са заведени съдебни дела, които компанията е изгубила, и вдовицата на Робърт Джордан е успяла да ги продаде на друг. Новите собственици са от неназовано голямо студио, което планира да създаде високобюджетен революционен за жанра сериал – поне така казва вдовицата. Дали такъв ще има и по коя телевизия ще се излъчва тепърва предстои да разберем, но поне има развитие. Стискаме палци за нещо добро, което да се появи сравнително скоро!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира

Да, точно него имам предвид. Сериала по Мечът на Истината беше такава подигравка, че направо не искам да си го спомням. В книгата има толкова бруталии, а те го дават на Дисни??? Освен имената на героите, май друго общо нямаше.

рин

Мечът на Шанара е един вид самотно фентъзи и не е епика, да нямаш в предвид, Мечът на Истината ?

Мира

HBO, Netflix, Hulu, AMC евентуално. Който и друг да го вземе ще се повтори историята с Меча и Шанара.

SargoS

Честно казано, ако някой др освен HBO го вземе ще е доста тегаво очакването и вероятността да се поизгаврят с цел да гонят тийн аудитория ще е голяма. А след като GOT ще свърши след 1-2 сезона макс ще има и мотивация за ново фентъзи ( едва ли ще се откажат от жанра след феноменалния успех на троновете) Вярно, Колелото е съвсем друг поджанр на фентъзито и допирните точки са малко, но и там си има предостатъчно интересни персонажи, история и най- важното- огромна фенбаза. Стискам палци!

Иван Стамболийски

Аз гледах въпросния епизод… спокойно може да мине за дипломна работа, но не и за сериозен проект.

рин

Охооо, най-накрая Коелото на Времетооо , дано да го направят както трябва и епизодите да са дългички… (преди години, малкия ми любимец, обичаше да събаря Големите Томове, въхру главата ми да ме буди сутрин, що бой ме е бил котарака с тях не е истина, трябваше да сменям позицията на спане, след като се усетих, че това му се превръща в любимо занимание 😉 )

Петя Ивайлова

Спомням си, че миналата година четох нещо за този пилотен еп на Колелото на времето – мисля, че го имаше в Ю тюб и в някакъв сайт (не помня кой) се обсъждаше. Коментарите бяха в смисъл“КАКАВО Е ТОВА? – Наистина ли е екранизация на Колелото на времето, или някой е плагиатствал на воля? – Защо телевизията е променила заглавието – опитват се да скрият нещо??“ – и все неща от този род. Не съм чела поредицата, но коментарите бяха забавни – почти ме изкушиха да гледам епизода 🙂