kristen-stewart-on-the-set-of-personal-shopper- 1

Кристин Стюарт търси призрак в Personal Shopper

Звездата от „Здрач“ носи популярност на независимо продуциран хорър.

Ако обичате истории за духове, не възразявате когато филмите ви не са високобюджетни и измъченият вид на Кристин Стюарт не ви отвращава, то пробвайте Personal Shopper. В него звездата от „Здрач“ играе асистентка на звездите (по-точно момичето, което им купува облеклата), която явно се изживява и като медиум. Тъй като иска да се свърже с наскоро починалия си брат, тя отива в апартамента му в Париж и прави контакт с Отвъдното. Добра идея, нали?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Филмът е част от официалната селекция на фестивала в Кан, където дори печели награда за най-добър режисьор (Оливер Асеяс). Отзивите за самия филм обаче са противоречиви – някои го смятат за шедьовър на независимото кино, а други – за безвкусна боза. Продукцията въвлича много европейски актьори като Андерс Даниелсен Лий, Ларс Айдингер, Нора фон Валдщетен и др., но именно Кристин Стюарт привлича най-много внимание от медиите. Хубаво е, че за нея все още има работа след фиаското със „Снежанка и Ловеца“, но трябва да се отбележи, че падането й продължава да е тежко – от звезда в суперхитова тийн-поредица до актриса в инди-евтинджоси. Въпреки това Стюарт е още млада и никога не се знае зад кой ъгъл я чака изкуплението и голямото завръщане под светлините на холивудските прожектори (или пък още по-голямото падение).

Personal Shopper няма официална премиера в България, но ще обиколи немалко кина из Европа и САЩ, така че може и да го видим тук на някой фестивал за независимо кино. Ако не – винаги има и други канали за сдобиване с филма.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата