Няма да поръчват нови серии на Incorporated

Сериалът ще си остане със само един сезон, а звездата му – Шон Тийл, отива в подготвяния сериал по „Х-мен“.

Още една от големите надежди на Syfy за ударно завръщане във фантастиката се провали. Сериалът „Инкорпориран“, чиито продуценти бяха Бен Афлек и Мат Деймън, не успя да привлече зрителския интерес и няма да има нови серии.

Причината за това са ниски рейтинги. Syfy така или иначе не очаква повече от 2 милиона души да гледат продукциите й (необяснимо изключение са филмите Sharknado), но когато новите сериали не успеят да съберат дори половин милион, тогава вече имаме проблем. Incorporated е гледан от над два пъти по-малко хора, отколкото The Magicians и събира приблизително два пъти по-малко от публиката на Z Nation.

Не може да се каже, че телевизията е виновна за спирането или не е дала шанс на сериала – тя вече поднови други свои сериали като Dark Matter, Killjoys и Van Helsing, които не привлякоха кой знае колко повече публика. Channel Zero пък е от раз подновен за още три сезона. Incorporated не се радва на същия успех, защото се представи най-слабо от всички нови продукции. Знак за това, че решението е очаквано и логично, е фактът, че Денис Хайсберт още преди време взе друга роля в бъдещ сериал на NBC. Шон Тийл пък току-що си намери работа в предстоящия все още ненаименован сериал по „Х-Мен“, където ще си партнира със Стивън Мойер от „Истинска кръв“.

„Инкорпориран“ се развива в бъдеще, в което бреговата линия на САЩ е под вода, а мегакорпорациите управляват света. Обществото е разделено на много бедни и много богати. Главният герой се инфилтрира в една от корпорациите с надеждата да спаси бившата си любима, Елена, от робство. За съжаление, повечето критици намериха сюжета за твърде близък до вече познати филми като „Гатака“ или „Елизиум“.

Естествено, Деймън и Афлек едва ли са особено трогнати от този неуспех. Двамата имат достатъчно попадения в настоящето и ангажименти за предвидимото бъдеще. Мат Деймън се наслаждава на приходите от „Великата стена“ (който вече си изби инвестицията и трупа печалби, основно благодарение на Китай) и двата Оскара, които взе продуцирания от него Manchester by the Sea. Афлек пък се готви за „Лигата на справедливостта“ и „Батман“. Двамата може да работят заедно и пред камера, ако се реализира филмирането на „Свидетел на обвинението“ от Агата Кристи. Syfy пък все още работи по своя сериал Krypton, който ще разказва за семейството на Супермен преди краха на родната му планета, така че животът продължава за всички намесени.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Слаба работа… много ми напомни на бразилския* „3%“ …

Петя Ивайлова

Не е завършена, но и не е точно клифхенгър – финалът е като затишие пред буря за главния герой. Тъкмо се е поуспокоил и си мисли, че всичко ще се нареди, но всъщност много хора знаят тайната му и вероятно се готвят да предприемат действия. А и любимата му си има свои планове. 🙂

Петър Атанасов

Той рейтинга всъщност е относително постоянен, което е рядкост, просто почва нисък и си остава такъв. Я кажете сега, историята вътре завършена ли е или свършва в нищото?

Миро

Те героите трябва да си бъдат сиви за по голям интерес пък и реализъм, но актьорската игра и сюжета бяха малко неуверени ….. можеше да му дадът шанс за още един сезон, но не знаех че чак толкова много се е сринал рейтинга

Петя Ивайлова

И аз го харесах, но не съм изненадана – мисля, че този сериал е много по-скъп от Тъмната материя и Килджойс, в същото време е по-труден за възприемане. Героите са по-скоро сиви, отколкото само добри и само лоши, което обърква публиката, въпреки че изобщо не е задължително да има ясно дефинирани положителни и отрицателни персонажи – особено пък в антиутопия…

Миро

Мен ми хареса, но да не беше особено оригинален 😉