Мофат и Гатис ще адаптират „Дракула“ за минисериал

Създателите на „Шерлок“ ще опитат да направят нов хит за ВВС.

BBC обича да прави минисериали по известни литературни творби, дори по няколко пъти. Въпреки че тези неща рядко изглеждат като добра идея, в повечето случаи им се получава. Дори един от най-големите им хитове е сериалът „Шерлок“, който изстреля Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман на върха на световната слава. Сега създателите на този сериал, които са и сценаристи за „Доктор кой“, ще работят по нов проект – минисериал за граф Дракула.

Все още не се знае каква точно ще бъде концепцията, но със сигурност Стивън Мофат и Марк Гатис ще измислят нещо завъртяно и нестандартно – идеята е продукцията да повтори успеха на Sherlock. Няма данни и кои ще бъдат актьорите в главните роли, но вероятно ще се пробва с не чак толкова известни лица – в крайна сметка именно славата и заетия график на Къмбърбач и Фрийман правят потенциален пети сезон на „Шерлок“ практически невъзможен.

 

Марк Гатис (който е и сценарист, и актьор – той играе брата на Шерлок в сериала) неведнъж е изразявал любовта си към образа на Дракула, особено филма от 1958 година с Кристофър Лий и Питър Кушинг. Стивън Мофат пък явно не се чувства останал без идеи след Doctor Who, чийто привършващ в момента сезон е последен за сценариста. Догодина юздите на Доктора поема Крис Чибнал, който засега е загатнал само, че ще поведе в изцяло нова посока – може дори да се опита да посвети цял сезон на една история, по подобие на хита му „Броудчърч“.

Стискаме палци Dracula да се получи добре и да не чакаме дълго за него.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |