Sense8-w

Sense8 все пак ще бъде завършен

Нетфликс са склонили да продуцират двучасов финален епизод за „Осмо чувство“.

Изображение с име: sense8posterСлед като спряха Sense8, Нетфликс бяха подложени на агресивна кампания от страна на своите абонати, които искат да видят още епизоди от творението на сестри Уашовски. Феновете не бяха доволни от решението и организираха безброй онлайн петиции за продължение с десетки хиляди подписи. Отначало Нетфликс изглеждаха непреклонни – сериалът е твърде скъп и твърде малко хора го гледат. Онзи ден обаче Лана Уашовски публикува писмо в туитър, с което обяви, че продуцентите все пак са се вслушали във феновете и са склонили за още един двучасов епизод, с който историята да бъде завършена.

В писмото Лана благодари на феновете и огромната подкрепа, която е получила за сериала, и сочи именно тях като причина за шанса за нов епизод и достоен завършек. Уашовски подчертава и че Netflix са харесвали и подкрепяли Sense8 от самото начало, но числата винаги са били „предизвикателство“.

В сериала става дума за група по-високо еволюирали хора, които осъзнават, че са свързани телепатично помежду си, независимо къде по света се намират. Те са изключително различни, но това не им пречи да си помагат взаимно в моменти на трудност. Участват Джейми Клейтън, Тупънс Мидълтън, Браян Джей Смит и др.

Епизодът се очаква някъде през 2018, а според Лана е възможно, ако серията събере достатъчно зрители, да се стигне и до още епизоди в бъдеще. Донякъде има право, тъй като покрай шума от спирането много хора разбраха за „Осмо чувство“ и му дадоха шанс. Но стискаме палци да не се главозамайва от третия си шанс и да произведе наистина добър финал, а не просто още една серия, която да свърши с клифхенгър.

https://www.youtube.com/watch?v=G0XsI_mm-oA

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата