4 нови сериала в подготовка

Още потенциал за бъдещи тв-продукции, които да ни развличат.

Само преди два дни пуснахме сборната статия за всичко, което телевизиите и стрийминг сайтовете готвят за близките 1-2 години, и вече имаме новини за 5 други проекта.

Два от тях са на човека, който тотално доминира през последните месеци. Сещате ли се кой е той? Стивън Кинг, разбира се. Ако не сте се уморили да чувате името му, той също не се е уморил да дава свои произведения за екранизации. В интервю той е споделил за следващите произведения, които потенциално могат да станат на сериал и филм:

Говори се за адаптация на The Stand като дълъг сериал, вероятно за Showtime или CBS All Access. Има и интерес към превръщането на Salem’s Lot във филм. Вероятно е защото хората си казват „Е, взехме стар минисериал, на име IT и го превърнхаме във феномен, защо да не го направим и с нещо друго“. Нищо не успява толкова, колкото изобилието!

Двете книги, за които Кинг говори, са издадени на български като „Сблъсък“ и „Сейлъмс Лот“ (изд. „Бард“). По първата вече е имало минисериал, през 1994, и комикс, а по втората – филм с продължение (1979 и 1987 г.) и радиопиеса.

В „Сблъсък“ след авария в свръхсекретна военна лаборатория в света се разразява епидемия от смъртоносен грип. Властите се опитват да я прикрият с всички средства, но скоро става ясно, че краят е близо. Само за няколко седмици човечеството е почти унищожено. Малцината оцелели са осъдени да бродят из осеяния с трупове свят в търсене на най-оскъдното – близостта на друго човешко същество. Измъчвани от мисли за безвъзвратно изгубеното и от страховити сънища, те са решени да завъртят отново колелото на живота. Две сили се борят за душите на оцелелите. Следвайки техния повик, хората ще се изправят пред поредния съкрушителен сблъсък.

В „Сейлъмс лот“ става дума за едноименно малко градче, където се издига запустелият и мрачен Марстънов дом. Овладени от сатанински сили, местните жители един по един се поддават на непреодолимата им власт. Загадъчна смърт отнася мъже, жени, деца и старци. А нощем черни сенки бродят по пустите улици и чукат по прозорците. В тихото ежедневие сякаш се възраждат най-мрачните ужаси на средновековието. Бен Миърс – героят на романа, е принуден да повярва в древните легенди за вампири и призраци. Но кой би го изслушал, преди да е станало късно. Сейлъм’с Лот се превръща в арена на безмилостна борба, в която залогът е нещо по-важно oт живота. От едната страна са пpacтaритe черни сили, привлекли в редиците си живи и мъртви. Oт другата – писателят Бен Миърс, лекарят Джими Коди, ученикът Марк Петри и свещеникът Доналд Калахан. Не всички ще оцелеят в схватката с НЕЖИВИТЕ и техния повелител, докато накрая бъде сложен край на страховитото нашествие.

Другите смели, но без гаранция за реализация, начинания са на Amazon, които разработват три фантастики – Lazarus, Snow Crash и Ringworld. „Лазарус“ е по комикс от Грег Рука, създателят на „Джесика Джоунс“ – той ще бъде също сценарист и изпълнителен продуцент на адаптацията. Действието там се развива в алтернативна версия на Земята от близкото бъдеще, когато обществото се е развило като феодално. Главната героиня е Форевър Карлайл, която е генетично модифицирана да не остарява. Тя се озовава в центъра на война между различни управляващи семейства.

В „Снежен крах“ (по киберпънк романа на Нийл Стивънсън, изд. „Квазар“) става дума за хакер, на име Хиро, който иначе е доставчик на пица, но свободното си време прекарва във виртуална реалност, пълна с контролирани от хора аватари. Когато във виртуалната реалност се появява вирус, който може да убива хората и в реалността, Хиро и неговият приятел пънкар Уай Ти се захващат да разгадаят мистерията. Изпълнителни продуценти тук са Джо Корниш („Ант-мен“) и Франк Маршал (продуцент на десетки кино хитове през годините).

„Пръстенов свят“ е по книжна поредица на Лари Нивън (у нас е издадена от изд. „Аргус“). Писана е през 70-те и разказва за приключенията на Луис Гридли Ву, който се отегчава от живота на 200-годишния си рожден ден и приема оферта да замине на свят в отдалечен изкуствен пръстен (вдъхновил по-късно играта Halo).

Вероятно Amazon няма да направи пълни сезони и на трите сериала, а ще остави продуцентите да преценят как да подходят към адаптациите и после ще избере само една от тях. Стискаме палци да е най-добрата.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Пръстенов свят е много добра трилогия, който я е пропуснал да си навакса. Тука вече сериалите са по интересни от тези в предната статия. Снежен крах също дано да се получи. А за Сблъсък, ех, това е един от любимите ми мини сериали, който е пропуснал книгите и мини сериала да си навакса. Тъй като старият мини сериал ми е любим, новият има вероятност да не ми ядне, точно както и със новият It, но дано и от него да могат да направят нещо интересно.

Искрено се надявам на „Сблъсък“ да му потръгне. От другите заглавия, като че ли само „Пръстенов свят“ ми звучи като нещо, което бих гледал.