2 коментара
Horror-Movie-TV

4 нови сериала в подготовка

Още потенциал за бъдещи тв-продукции, които да ни развличат.

Само преди два дни пуснахме сборната статия за всичко, което телевизиите и стрийминг сайтовете готвят за близките 1-2 години, и вече имаме новини за 5 други проекта.

Два от тях са на човека, който тотално доминира през последните месеци. Сещате ли се кой е той? Стивън Кинг, разбира се. Ако не сте се уморили да чувате името му, той също не се е уморил да дава свои произведения за екранизации. В интервю той е споделил за следващите произведения, които потенциално могат да станат на сериал и филм:

Говори се за адаптация на The Stand като дълъг сериал, вероятно за Showtime или CBS All Access. Има и интерес към превръщането на Salem’s Lot във филм. Вероятно е защото хората си казват „Е, взехме стар минисериал, на име IT и го превърнхаме във феномен, защо да не го направим и с нещо друго“. Нищо не успява толкова, колкото изобилието!

Изображение с име: sblysyk

Изображение с име: sblysyk

Изображение с име: sblysyk

Двете книги, за които Кинг говори, са издадени на български като „Сблъсък“ и „Сейлъмс Лот“ (изд. „Бард“). По първата вече е имало минисериал, през 1994, и комикс, а по втората – филм с продължение (1979 и 1987 г.) и радиопиеса.

В „Сблъсък“ след авария в свръхсекретна военна лаборатория в света се разразява епидемия от смъртоносен грип. Властите се опитват да я прикрият с всички средства, но скоро става ясно, че краят е близо. Само за няколко седмици човечеството е почти унищожено. Малцината оцелели са осъдени да бродят из осеяния с трупове свят в търсене на най-оскъдното – близостта на друго човешко същество. Измъчвани от мисли за безвъзвратно изгубеното и от страховити сънища, те са решени да завъртят отново колелото на живота. Две сили се борят за душите на оцелелите. Следвайки техния повик, хората ще се изправят пред поредния съкрушителен сблъсък.

В „Сейлъмс лот“ става дума за едноименно малко градче, където се издига запустелият и мрачен Марстънов дом. Овладени от сатанински сили, местните жители един по един се поддават на непреодолимата им власт. Загадъчна смърт отнася мъже, жени, деца и старци. А нощем черни сенки бродят по пустите улици и чукат по прозорците. В тихото ежедневие сякаш се възраждат най-мрачните ужаси на средновековието. Бен Миърс – героят на романа, е принуден да повярва в древните легенди за вампири и призраци. Но кой би го изслушал, преди да е станало късно. Сейлъм’с Лот се превръща в арена на безмилостна борба, в която залогът е нещо по-важно oт живота. От едната страна са пpacтaритe черни сили, привлекли в редиците си живи и мъртви. Oт другата – писателят Бен Миърс, лекарят Джими Коди, ученикът Марк Петри и свещеникът Доналд Калахан. Не всички ще оцелеят в схватката с НЕЖИВИТЕ и техния повелител, докато накрая бъде сложен край на страховитото нашествие.

Другите смели, но без гаранция за реализация, начинания са на Amazon, които разработват три фантастики – Lazarus, Snow Crash и Ringworld. „Лазарус“ е по комикс от Грег Рука, създателят на „Джесика Джоунс“ – той ще бъде също сценарист и изпълнителен продуцент на адаптацията. Действието там се развива в алтернативна версия на Земята от близкото бъдеще, когато обществото се е развило като феодално. Главната героиня е Форевър Карлайл, която е генетично модифицирана да не остарява. Тя се озовава в центъра на война между различни управляващи семейства.

В „Снежен крах“ (по киберпънк романа на Нийл Стивънсън, изд. „Квазар“) става дума за хакер, на име Хиро, който иначе е доставчик на пица, но свободното си време прекарва във виртуална реалност, пълна с контролирани от хора аватари. Когато във виртуалната реалност се появява вирус, който може да убива хората и в реалността, Хиро и неговият приятел пънкар Уай Ти се захващат да разгадаят мистерията. Изпълнителни продуценти тук са Джо Корниш („Ант-мен“) и Франк Маршал (продуцент на десетки кино хитове през годините).

„Пръстенов свят“ е по книжна поредица на Лари Нивън (у нас е издадена от изд. „Аргус“). Писана е през 70-те и разказва за приключенията на Луис Гридли Ву, който се отегчава от живота на 200-годишния си рожден ден и приема оферта да замине на свят в отдалечен изкуствен пръстен (вдъхновил по-късно играта Halo).

Вероятно Amazon няма да направи пълни сезони и на трите сериала, а ще остави продуцентите да преценят как да подходят към адаптациите и после ще избере само една от тях. Стискаме палци да е най-добрата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата