1 коментар
tarantino star trek

Куентин Тарантино ще прави следващия „Стар Трек“

Провал в зародиш или неочаквано добра комбинация?

Изображение с име: tarantino anatomiqКуентин Тарантино, режисьорът и сценаристът на „Джанго без окови“, „Омразната осморка“, „Криминале“, „Убий Бил“ и други изпълнени с насилие и псувни филми, разработва филм по „Стар Трек“ заедно с Джей Джей Ейбрамс. Ейбрамс възроди филмовата поредица през 2009 година по много успешен начин, макар двете продължения на рестартираната вселена да не се представиха по най-добрия начин. Четвъртият филм, който се планираше с Крис Пайн, Зоуи Салдана и Закари Куинто, вероятно няма да бъде направен поради скромните приходи на третия. Разбира се, възможно е Тарантино да работи именно за него, но като се имат предвид нагласите на режисьора, по-скоро става дума за отделен проект.

Идеята е дошла от самия Тарантино, който е предложил концепцията си на Парамаунт и Ейбрамс, а те са реагирали изключително позитивно. В момента се събира екип от сценаристи, който да доразработи концепцията. Ейбрамс вероятно ще продуцира, а Тарантино има шанс да режисира. Докато се реализира новия „Стар Трек“ обаче вероятно ще мине повече време, тъй като творецът е обещал през 2019 година да покаже филм за серийния убиец Чарлс Менсън.

Някои фенове са много развълнувани от възможността нестандартният стил на Тарантино да освежи вселената на „Стар Трек“, а други смятат стила на режисьора за несъвместим с франчайза и очакват катастрофа. Наистина, Star Trek е по-скоро семеен тип забавление, докато Тарантино прави предимно филми за възрастни. И то земни такива, а не космически… Но пък нищо не му пречи да направи някои отстъпки в името на добрата симбиоза, а името му със сигурност ще привлече зрителите и ще създаде високи очаквания.

Към момента франчайзът се развива чрез сериала „Стар Трек: Дискавъри“, който се оказа по-добър от очакваното в някои аспекти и по-лош в други, но е сравнително успешен. Докато разберем дали ще има филм на Тарантино или не, продукцията на CBS All Access е единственият ни източник на „Стар Трек“ съдържание.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата