Бонус сцена и новини за Star Trek: Discovery

Какво ни очаква във втори сезон на „Стар Трек: Дискавъри“.

Миналата година по това време феновете на „Стар Трек“ почти се бяха отчаяли от проблемите и закъсненията около продукцията на новия сериал „Star Trek: Discovery“. Закъсненията и смените зад кадър бяха допълнени от странното решение сериалът да бъде запазен за стрийминг платформата CBS All Access, която, меко казано, не е сред най-популярните. За щастие, залогът на продуцентите се оказа сполучлив – „Дискавъри“ се превърна в повече от достойно попълнение към „Стар Трек“-вселената и всички останаха доволни.

Подготовката за втори сезон вече тече усилено. На WonderCon преди няколко дни изпълнителните продуценти се срещнаха с феновете и им споделиха подробности. Оказва се, че сценариите вече са готови и снимките на сезона ще започнат през април. Втори сезон ще се състои от 13 епизода, което само наглед е по-малко от броя серии в първи сезон – тогава също бяха предвидени 13, но те бяха увеличени на 15 в течение на продукцията. Тоест, възможно е и тази година да стане нещо подобно. Все още не е определена дата за премиерата, но е вероятно тя да бъде през 2019 г.

Сюжетът очевидно ще продължи с препратките към старите сериали и корабът Ентърпрайз ще бъде важна част от него. Тепърва предстои да разберем кои актьори са наети за ролите на текущия капитан Кристофър Пайк (предшественикът на Кърк) и младия Спок (би било страхотно ако успеят да вземат Закари Куинто, но няма смисъл да се надяваме на подобно развитие). Сценаристите обещават да установят по-акуратно мястото на Дискавъри в континиума на Стар Трек, което може би означава, че ще изчистят някои от разминаванията между установеното в старите серии и показаното в новото разклонение (защо Спок никога не е споменавал сестра си, защо технологията на споровия двигател не присъства в бъдещето, защо описаната като „студена“ война с клингоните всъщност беше истинска война с много жертви, почти довела до унищожението на Федерацията). Така или иначе, войната ще остане в миналото, за да може втори сезон да се концентрира повече върху изследване на нови светове и дипломация. Основни теми пък ще бъдат науката, вярата (но не религията) и връзката между двете.

Нещо, което със сигурност ще има голяма роля в следващите епизоди, е Отдел 31. Той за пръв път се споменава в Star Trek: Deep Space Nine – нещо като таен отдел на Звездната Флотилия, който се занимава с мисии, противоречащи на светлите й идеали. Сенчеста организация във Флотилията, Отделът има малка роля в „Стар Трек: Ентърпрайз“ и са основните злодеи във филма „Стар Трек: Пропадане в мрака“. Като доказателство за това, на WonderCon е показана изтрита сцена от финала на първи сезон, в който 31 се появява, за да вербува Филипа Джорджо.

Междувременно, за който обича да чете книги, ще се готвят още романи по „Стар Трек: Дискавъри“. Засега в САЩ са публикувани Desperate Hours на Дейвид Мак и Drastic Measures на Дейтън Уорд. Предстои Fear Itself на Джеймс Суолоу, но той едва ли ще е последен, тъй като продажбите са доста добри. И трите книги са част от официалния канон на „Стар Трек“. Стискаме палци да ги видим някой ден преведени и у нас.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |