Леприконът се завръща

Алчното същество ще убива колежанки по Syfy.

Не се срамувайте, ако не сте чували за франчайза Leprechaun – поредица от филми в жанра хорър-комедия, започнала още през 1993 г. С бюджет от едва 1 милион долара и бокс-офис от 8,6 милиона „Леприкон“ не е най-гледаният филм на всички времена, но е достатъчно успешен, за да се разрасне в цели 5 продължения –  Leprechaun 2 (1994), Leprechaun 3 (1995), Leprechaun 4: In Space (1997), Leprechaun in the Hood (2000), и Leprechaun: Back 2 tha Hood (2003). След кратка пауза, през 2014 излиза рестарт – Leprechaun: Origins, а сега се задава още едно продължение (но на първия филм, а не на рестарта) – Leprechaun Returns.

В тийзърчето Леприконът се оплаква, че е липсвал твърде дълго и ръцете го сърбят за нова серия убийства. За пръв път основни инвеститори са Syfy, като досега всички филми са правени или за киносалони, или за домашно кино, но не и за телевизия. Режисьор на новият филм е Стивън Костански (The Void), а сценарист – Сузан Кейли („Аш срещу злите мъртви“). От тях се очаква да постигнат добър баланс между хорър и комедия, но не може да се каже, че има особена нужда да си дават много зор – досега всички филми в поредицата са оплюти от критиците, така че едва ли сега някой ще има високи очаквания.

Според резюмето на сюжета, филмът се развива 25 години след събитията в стария филм. Докато там жертва на зеления гоблин е Тори Рединг (Дженифър Анистън в роля, която вероятно би изкала да изтрие от филмографията си), тук преследвани ще са група колежанки, които строят къща за сестринството си твърде шумно и твърде близо до мястото, където леприконът спи.

„Леприконът се завръща“ ще бъде излъчен през март догодина (вероятно за деня на св. Патрик) по Syfy.

1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Идиот

Аз съм фен на мъника! Нямам търпение за излизането на филма, но ми се иска да се наблегне над хоръра… Дано филмът има успех и да не е боза.