Iron Fist изненадващо е спрян

Netflix са решили да не продуцират повече епизоди от „Железния юмрук“.

Харесвате ли сериалите на Marvel и Netflix, обединени от бранда „Защитниците“? Четирите продукции за самостоятелни по-нискорангови супергерои бяха доста успешни в началото и дори стигнаха до обединение в петия (мини?)сериал от тази линия The Defenders, но ето че сега най-накрая един от тях отпада. Естествено, това е „Железния юмрук“.

Iron Fist тръгна на зле още от първи сезон, който беше оплют от критиците и феновете. Напълно основателно, продуцентите решиха, че причината е главният сценарист Скот Бък, който провали и Inhumans. Втори сезон все пак беше поръчан, но с нов водач зад кадър – М. Рейвън Мецнър. Неговата работа доведе до значително подобрение, но все пак не достатъчно. Само месец след премиерата на втори сезон Netflix явно не са доволни от гледаемостта и спират „Железния юмрук“.

Решението е странно не само заради привидния имунитет на марвелските сериали срещу спиране, но и защото последният пуснат епизод остави широко отворена врата за още серии. Разбира се, сюжетната линия винаги може да бъде завършена в следващ сезон на някой от все още живите три свързани сериала – Daredevil, Jessica Jones и Luke Cage, а защо не и The Punisher, който се развива в същата вселена. А може би предстоящата стрийминг услуга на Дисни ще продължи историята на Дани Ранд? Със сигурност е обнадеждаващо, че официалното изявление на Нетфликс за спирането на сериала завършва с изречението „Безсмъртният Железен юмрук продължава да живее“.

„Люк Кейдж“ наскоро пусна втори сезон, който беше доста добре приет, но все още не е официално подновен. И докато от „Защитниците“ едва ли ще видим нов сезон скоро, „Дявол на доброто“ ще пусне трети сезон следващата седмица, „Наказателят“ ще има втори сезон, а „Джесика Джоунс“ – трети сезон в близкото бъдеще.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Единствения, който си струваше времето. :/

Drago

Айде и Daredevil си замина

Петя Ивайлова

След като орязаха Марвел сериалите, не е ли време и тези на ДиСи да оредеят? Вместо това, те се размножават, за сега…

Nedev88

И Люк Кейдж гризна дръвцето. Желанието на Петър започна да се сбъдва. 😀

Следя само Деърдевил, Джесика Джоунс и Наказателя. Кеидж и Юмрука ги пропуснах. Защитниците бяха мега зле(почти ме отказаха от бранда). Всичко зависи от злодеите в тези сериали, ако те са на ниво – се получават, иначе са негледаеми.

Nedev88

На мен пък от тези сериали ми харесва само Джесика Джоунс.
На Daredevil така и не можах да довърша първия му сезон. Винаги заспивам и в един момент ми става безинтересен. Чудя се (някой ден) дали да не започна директно втори, а и всеки ми казва че е по-добър.
Люк Кейдж не ме надъхва, но може да го пробвам (някой ден). Iron Fist и The Defenders бяха ок, нищо повече. Наказателят беше добър, но абсолютно нищо оригинално. Сещам се за поне три филма от 80-те със същия сюжет и то без да броя филмите The Punisher (колкото и да са те). 😀

Драго

За мен всичко освен daredevil и punisher е слаба работа, но този беше необяснимо изключително зле

Петя Ивайлова

Не съм изненадана – втори сезон беше по-слаб от първи, което е постижение.
Защитниците беше планиран като минисериал – огромен кросоувър. Никога не се е говорело официално за втори сезон (от екипа) – журналистите раздухаха нещата и когато страницата му във Фб беше премахната, обявиха, че е спрян.

Monevwww
Monevwww

Тези сериали не ги следя, но са ми в списъка, та не е изненадващо…очакваше се. Защитниците отдавна го спряха, а третият сезон на Джесика Джоунс все още се обсъждa, дали да не е последен..но и там май няма да е добре положението..ч