2 коментара
santa clarita diet 3

В Санта Кларита вече не са на диета

Santa Clarita Diet няма да има четвърти сезон.

Netflix продължава да орязва продукциите си, независимо колко хвалени са те. Новата жертва е зомби комедията на Дрю Баримор и Тимъти Олифант Santa Clarita Diet.

Изображение с име: santa clarita diet c„Диета по американски“ разказваше за семейство брокери от предградията, в което жената изведнъж умира и след това се събужда гладна за човешко месо. Изненадващо, това прави чудеса за самочувствието й и внася непознати досега тръпки в иначе безоблачния семеен живот.

В трети сезон научихме повече за Рицарите и дипломатите на Сърбия, страната, от която зомби-заразата е тръгнала. Горан Вишнич изигра страхотен злодей, а двамата му малоумни асистенти помагаха за комедийните елементи. Зомби-паякът на Шийла се разви и донесе брутален клифхенгър на финала, в който героите тъкмо бяха стигнали до някакво решение относно философските въпроси на вечния живот. За съжаление, продължение на изненадващия финален обрат няма да има. Утехата на феновете е, че поне историята за сезона беше завършена добре, както и че изобщо успяхме да видим три сезона на тази доста нестандартна комедия.

Въпреки че решението вероятно се дължи на слаба гледаемост (колкото и да го хвалят някои критици, сериалът определено не е за всеки и остава встрани от масовата публика), то има и финансова логика. „Диета по американски“ не изглеждаше като скъп сериал за продуциране, но според клаузите в договорите на екипа преминаване отвъд трети сезон би им донесло сериозни бонуси. С други думи, четвърти сезон е щял да бъде значително по-скъп, а зрителският интерес към сериала не е оправдавал повишаване на разходите.

Анализаторите в САЩ смятат, че Netflix преосмисля бизнес модела си, тъй като в последно време много сериали видяха секирата. Доскоро те залагаха преди всичко на качество и се страхуваха да режат, но сега с наближаването на Disney+ като техен основен конкурент, вероятно в първата голяма стрийминг платформа са решили да се фокусират върху по-рентабилни проекти. Santa Clarita Diet все пак ще остане достъпен за гледане още много години напред с всичките си три сезона.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата