1 коментар
tp1

Скоро започва заснемането на сериала „Стражите”

Сериалът, вдъхновен от поредицата на Тери Пратчет за градските стражи, започва снимки от 30-ти септември.

Изображение с име: tp3
Ричард Дормър ще бъде капитан Ваймс.

Плановете да се заснеме сериал по книгите за Анкх-морпоркските градски стражи съществуват от години. Проектът напредна бавно, но вече е на финалната права. Наскоро бяха обявени актьорите, които ще се превъплътят в главните роли в предстоящия сериал, чието оригинално заглавие е The Watch. Освен имената на актьорите, новината включва и кратки описания на персонажите – нещо, на което си струва да се обърне внимание, защото, освен ако няма някаква грешка в прес-съобщението, това не са точно персонажите, които почитателите на Света на Диска познават и обичат.

Но, да започнем с хубавото (като огромен фен на книгите, не мога да се сдържа от някои коментари в скоби, извинявам се предварително):

В ролята на сър Самюъл Ваймс ще се превъплъти Ричард Дормър. Ваймс (това, както и надолу са официалните описания на персонажите в сериала, не в книгите!) все още не е „сър”, а само капитан на градската стража, който се чувства пречупен и обезверен от факта, че поверената му полиция няма никаква тежест и не може ефективно да се бори с престъпността в обществото.

…………………………..

В останалите роли ще видим:

Изображение с име: tp2
На първи ред, от ляво на дясно: Ваймс, Керът, Веселка Дребнодупе, на втори ред от ляво на дясно: Ангуа, лейди Сибил, Карсър.

Джо Итън Кент като Веселка Дребнодупе – гениален небинарен криминалист, която е отхвърлена от своя собствен вид и открива истинската си идентичност сред стражите (не се споменава думата „джудже”, но може би просто е пропусната?).

Адам Хъгил ще е редови полицай Керът – новак и идеалист, отгледан от джуджета и приел тяхната култура. Той в действителност е човек и е бил изоставен от семейството си като бебе.

Марама Корлет ще бъде мистериозната ефрейтор (!) Ангуа, чиято основна задача ще бъде да обучава Керът (?!!) и да пази живота му във враждебната градска обстановка (има ли смисъл да слагам още препинателни знаци…).

Лара Роси ще е лейди Сибил Рамкин – последният бастион на Анкх-морпоркското благородническо съсловие, която се опитва да поправи несправедливостите в града, като се проявява като уличен отмъстител (много удивителни).

Сам Адеумни ще влезе в образа на Карсър Дън – ранен и несправедливо обвинен, той се бори да промени съдбата си и да отмъсти за несправедливостите, които е преживял (също „леко“ разминаване с образа на Карсър, когото познаваме от „Нощна стража”, но може да е умишлено подвеждаща информация).

Сериалът е на ВВС Америка и ще се състои от осем епизода, като вдъхновението за тях ще бъде взето от различни книги за стражите. Главен сценарист е Саймън Алън („Мускетарите”), а режисьор – Крейг Вивейрос (най-известната му творба е „И тогава не остана никой” – доста акуратна адаптация на „Десет малки негърчета” на Агата Кристи). Снимките започват на 30-ти септември, в Южна Африка.

Любопитен факт за сър Тери Пратчет е, че през живота си той се отказва от няколко възможности за адаптация на негови творби заради големите промени, които студията искат да направят. Неговата дъщеря Риана заяви в Туитър, че не е свързана с предстоящия проект и няма власт над него.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата