2 коментара
altered carbon s2

И Altered Carbon е спрян

Адаптацията на „Суперкомандос“ няма да има трети сезон.

Изображение с име: Altered-Carbon-Poster-Season-1-2Още една скръбна вест ви носим днес – Netflix са решили да не продължават с амбициозния си сериал Altered Carbon. Оказва се, че това е бил най-скъпият сериал на стрийминг платформата, а зрителският интерес към него е бил твърде нисък, макар и отзивите на критиците да са положителни.

Сериалът е създаден от Лаета Калогридис и се базира на романите за Такеши Ковач от Ричард К. Морган („Суперкомандос“, „Сразени ангели“, „Разбудени фурии“ – издавани у нас от „Бард“). Сюжетът се развива 200 години напред в бъдещето, когато е развита технологията съзнанията на хората да се копират и да се нанасят в чужди тела. Главният герой е Такеши Ковач, който в първи сезон е събуден в тялото на Джоел Кинаман и трябва да разследва убийството на богаташ, а във втори сезон се пренася в тялото на Антъни Маки и се намесва в политическите интриги на минна планета, в които е намесена и уж загиналата му някогашна любима.

За съжаление, „Суперкомандос“ (или „Модифициран въглерод“) така и не се превърна в хита, за който беше предвиден. Сериалът има впечатляващи визии, ефекти и екшън, идеята му е много добра, но изпълнението страда от разтягане на сюжета и неспособност на героите да бъдат достатъчно симпатични. Първи сезон е в 10 епизода и определено е по-добрият, втори има само 8 и изглежда малко по-претупан. Уви, трети няма да има, но пък финалът на втори е достатъчно задоволителен, за да не оставя прекалено много отворени въпроси.

Решението за спиране идва 6 месеца след излизането на сезона през февруари. През март пък излезе аниме-разклонение на японски, което обаче не се прие много добре от западната критика. Така единствените по-хардкор футуристично-космически фантастики на Netflix остават Lost in Space, който ще свърши с предстоящия си трети сезон, и Another Life, който всички оплюват, но някак си по чудо е получил поръчка за втори сезон.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата