2 коментара
maslany she hulk

Татяна Маслани е Жената-Хълк

Звездата от Orphan Black влиза във вселената на Марвел.

Disney+ отдавна работи по свои Марвел-сериали и преди време показа кадри от „УондаВижън“, знае се, че не е далеч и премиерата на „Сокола и Зимния войник“. Известно беше също, че ще се прави сериал She-Hulk, но не се знаеше коя актриса ще влезе в главната роля. Сега обявиха официално, че е избрана Татяна Маслани, която стана известна с ролите си на клонинги в сериала Orphan Black. Там тя изигра 14 различни персонажа (плюс още 3 само на снимка), за което обра редица заслужени награди и номинации, включително награда Еми.

Изображение с име: tatiana maslany emmy

Татяна е родена в дълбоката канадска провинция, но има корени от Австрия, Германия, Полша, Румъния и Унгария. В първото си училище учи изцяло на френски, а майка й я е научила на немски преди да я научи на английски. Богатото й културно наследство й помага много за Orphan Black, където трябва да играе персонажи с най-различен произход. Преди големия й пробив в „Клонинги“, Татяна има епизодични роли в други сериали и филми, но след него се мести в Лос Анджелис и започва да се бори за място сред най-добрите. Играе заедно с Браян Кранстън и Никол Кидман в различни продукции, на косъм е да изиграе главната роля в „Rogue One: История от Междузвездни войни“ както и в сериала на Раян Мърфи „Поза“, но се разминава с тях.

Сега Татяна най-накрая намира новото си по-високопрофилно (или поне високоплатено) поприще в сериала She-Hulk. Той е базиран на комиксите на Марвел, в които на учената Дженифър Уолтърс й се случва почти същото, което и на мъжкия Хълк. Дженифър е братовчедка на Брус Банър и адвокатка. Сериалът се развива от Джесика Гао, която е писала за „Рик и Морти“, а режисьор на пилотния епизод ще бъде Кат Койро („Мъртва за мен“).

Не е известно кога ще почнат снимките за сериала, а и все още има важни роли за раздаване – част от сюжета ще бъдат и комиксовите персонажи Тъндърболт Рос (Гръмотевичния Рос) и Бети Рос. Марк Ръфало ще се завърне в ролята си на Хълк поне замалко в сериала, но той ще е в поддържаща роля, за да може сериалът да се фокусира върху героинята на Маслани. По повод новината, Ръфало пусна в туитър снимка на Маслани с надпис „Добре дошла в семейството, братчедке“.

Изображение с име: she-hulk-kevin-wada-feature
Една от версиите на Жената-Хълк от комиксите. Заглавната илюстрация с Маслани е само фен-продукция, няма официални изображения от Дисни.
Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата