4 коментара
the-walking-dead-season-10-carol-mcbride-daryl-reedus-key-art-1200

„Живите мъртви“ свършва с 11-ти сезон

Очакват ни още 30 епизода и 2 години до финала на сериала, а след това разклоненията продължават, включително една антология и един сериал за Дарил и Карол.

Изображение с име: walkingСпокойно можем да кажем, че The Walking Dead е една от емблемите на телевизионното десетилетие. Сериалът дълго време беше рейтингов мастодонт, като счупи не един или два рекорда в златните си години. За съжаление, всяко нещо свършва, колкото и да е хубаво. Въпреки че новата главна сценаристка Анджела Канг направи превъзходен девети сезон, а десети не отстъпва по нищо на по-старите, зрителите просто вече са се уморили и са зарязали сериала. Същевременно разходите се увеличават, защото актьорите искат все по-високи заплати. Комиксът, на който сериалът се базира, също издаде последния си брой – сюжетите на двете творби доста се различават откъм герои, но откъм случки, основни групи и локации все още имат доста общо. Предвид тези факти, AMC са взели логичното решение да завършат сериала с 11-ти сезон.

За щастие на феновете, това не е твърде голяма трагедия. Все още имаме 6 неизлъчени епизода от 10-ти сезон, който беше удължен заради отлагането на 16-ти епизод и пандемията. Те ще излязат в началото на 2021 г. На 11-ти сезон пък са дадени цели 24 епизода, които да излизат в периода 2021-2022. Така се оказва, че все още ни чакат 30 епизода, които ще се излъчват в продължение на 2 години. Предостатъчно време, за да бъде завършена историята подобаващо. „Имаме още много история да разкажем в „Живите мъртви“, като ще имаме и грандиозен финал, водещ до нови премиери“, обещава Скот Гимпъл, идеен ръководител на целия франчайз.

Нека не забравяме и предстоящите разклонения – трите филма с Рик Граймс (като във втория и/или третия може да видим и Мишон), все още продължаващият Fear the Walking Dead, както и предстоящият минисериал в 2 сезона The Walking Dead: World Beyond. Към тях ще бъдат добавени още цели две разклонения.

Първото е най-интересно, защото ще включва двама ключови персонажи от сериала-майка – Дарил и Карол. Те са в основния състав още от първи сезон насам и са единствените, задържали се толкова дълго. Главен сценарист на този сериал отново ще е Анджела Канг. „Да работя с Норман Рийдъс и Мелиса Макбрайд беше кулминация за кариерата ми и съм много развълнувана, че ще продължим да разказваме истории заедно“, казва Канг. Идеята е сериалът-майка да свърши в края на 2022 г., а сериалът с Дарил и Карол да започне през 2023.

Другото разклонение ще представлява антология с името Tales of the Walking Dead, в която различни истории с различни герои ще се разказват в рамките на един или няколко епизода. Сред тях ще има и предистории и епилози за вече познати герои, което ще даде възможност за краткотрайно завръщане и на вече убити персонажи, както и за проследяване на зомби-апокалипсиса на по-интересни места извън САЩ.

Иначе казано, основният сериал ще свърши в близко бъдеще, но франчайзът ще продължи да пуска нови епизоди още дълги години.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата