„Живите мъртви“ свършва с 11-ти сезон

Очакват ни още 30 епизода и 2 години до финала на сериала, а след това разклоненията продължават, включително една антология и един сериал за Дарил и Карол.

Спокойно можем да кажем, че The Walking Dead е една от емблемите на телевизионното десетилетие. Сериалът дълго време беше рейтингов мастодонт, като счупи не един или два рекорда в златните си години. За съжаление, всяко нещо свършва, колкото и да е хубаво. Въпреки че новата главна сценаристка Анджела Канг направи превъзходен девети сезон, а десети не отстъпва по нищо на по-старите, зрителите просто вече са се уморили и са зарязали сериала. Същевременно разходите се увеличават, защото актьорите искат все по-високи заплати. Комиксът, на който сериалът се базира, също издаде последния си брой – сюжетите на двете творби доста се различават откъм герои, но откъм случки, основни групи и локации все още имат доста общо. Предвид тези факти, AMC са взели логичното решение да завършат сериала с 11-ти сезон.

За щастие на феновете, това не е твърде голяма трагедия. Все още имаме 6 неизлъчени епизода от 10-ти сезон, който беше удължен заради отлагането на 16-ти епизод и пандемията. Те ще излязат в началото на 2021 г. На 11-ти сезон пък са дадени цели 24 епизода, които да излизат в периода 2021-2022. Така се оказва, че все още ни чакат 30 епизода, които ще се излъчват в продължение на 2 години. Предостатъчно време, за да бъде завършена историята подобаващо. „Имаме още много история да разкажем в „Живите мъртви“, като ще имаме и грандиозен финал, водещ до нови премиери“, обещава Скот Гимпъл, идеен ръководител на целия франчайз.

Нека не забравяме и предстоящите разклонения – трите филма с Рик Граймс (като във втория и/или третия може да видим и Мишон), все още продължаващият Fear the Walking Dead, както и предстоящият минисериал в 2 сезона The Walking Dead: World Beyond. Към тях ще бъдат добавени още цели две разклонения.

Първото е най-интересно, защото ще включва двама ключови персонажи от сериала-майка – Дарил и Карол. Те са в основния състав още от първи сезон насам и са единствените, задържали се толкова дълго. Главен сценарист на този сериал отново ще е Анджела Канг. „Да работя с Норман Рийдъс и Мелиса Макбрайд беше кулминация за кариерата ми и съм много развълнувана, че ще продължим да разказваме истории заедно“, казва Канг. Идеята е сериалът-майка да свърши в края на 2022 г., а сериалът с Дарил и Карол да започне през 2023.

Другото разклонение ще представлява антология с името Tales of the Walking Dead, в която различни истории с различни герои ще се разказват в рамките на един или няколко епизода. Сред тях ще има и предистории и епилози за вече познати герои, което ще даде възможност за краткотрайно завръщане и на вече убити персонажи, както и за проследяване на зомби-апокалипсиса на по-интересни места извън САЩ.

Иначе казано, основният сериал ще свърши в близко бъдеще, но франчайзът ще продължи да пуска нови епизоди още дълги години.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Да, има го това 🙂 Лорън Коан също нещо намеква за разклонение с нея, та ако разбият сериала на няколко разклонения за няколко различни герои, то ще е същото, ама даже с повече епизоди. Иначе започнах наистина да харесвам сериала именно след като махнаха главния герой, преди го гледах основно за убиване на време.

Drago

Аз почти повярвах, че ще стане вечен сериал, особено след като махнаха главния герой и им се получи (явно). Ама с тия спинофи, които предстоят спокойно може да си го считаме „вече“ ми се струва

Петър Атанасов

Аз пък щях да се радвам този да е от вечните сериали и да го гледам до дълбоки старини 😀

Нед Ласков

Добре, време си му е. Нека да не правим супернатурални неща и да завърши, докато все още е оригинален и забавляващ сериалът.