1 коментар
the handmaid's tale

The Handmaid’s Tale подновен за пети сезон

Четвърти ще излезе през 2021 г. и ще има само 4 епизода.

Изображение с име: the handmaids taleНякои не останаха много доволни от трети сезон на „Историята на прислужницата“, но в нашия екип сме на мнение, че той е най-добрият досега. Затова и чакаме с нетърпение четвърти. Той обаче пострада много сериозно от кризата с коронавируса. Продукцията беше спряна едва няколко седмици след началото си, а премиерата – отложена с почти година. Сега се оказва и че броят епизоди е значително намален – едва четири. Значително по-малко от стандартните 10-13 досега. Явно актьорите и професионалистите зад кадър така и не са успели да намерят друг период през годината, в който да се съберат и да дозаснемат останалите епизоди.

Хубавото е обаче, че още отсега сериалът е подновен за пети сезон. Той е най-дългата продукция на Hulu – нищо друго тяхно не е изкарало толкова време в ефир, а на практика е и емблема на стрийминг платформата. У нас епизодите се качват в HBO GO. Не е известно колко серии ще има в пети сезон, но със сигурност огромна част от плановете за сюжета на четвърти сезон ще се реализират едва в пети. Ще бъде интересно да видим и как ще завърши четвърти сезон, ако четвъртият епизод не е предвиден за финал на сезона.

В трети сезон Джун най-накрая постигна сериозен успех, като спаси децата в пленената от религиозни фанатици държава и ги прати в Канада. Тя обаче беше простреляна и тепърва ще трябва да се погрижи за себе си.

Надяваме се скоро да излезе трейлър за предстоящите епизоди и да не чакаме прекалено дълго за тях. Дано и снимачният екип да се чувства гузен за малкото количество серии, за които чакахме цели 2 години, и да ни компенсира с по-бърз и обилен пети сезон. Разбира се, не е зле да се замислят и за завършване на сериала – твърде дълго разтягане на концепцията би й навредило.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата