Ape-vs.-Monster

Маймуна срещу чудовище: Долнопробната версия

Студиото зад Sharknado атакува с нова пародия на блокбъстъров жанр. Трейлър за Ape vs. Monster

Въпреки че пандемията възпрепятства нормалното ходене на кино навсякъде по света, „Годзила срещу Конг“ постигна доста голям успех – приходите от бокс-офиса до момента са над 400 милиона долара. Явно нишата с огромни и разрушителни чудовища е доста печеливша.

Затова и не е изненадващо, че Asylum му подготвя нискобюджетна полукражбена полупародийна версия. Ето и трейлърът към нея:

https://www.youtube.com/watch?v=ezSgXkKEsuE

От една страна, подобни продукции разчитат на пародийните си елементи, за да привлекат зрители. От друга – може би някой ще е достатъчно тъп да се заблуди, че става дума за нещо, свързано с популярния в момента филм. По същия начин в миналото компанията е пускала The Day the Earth Stopped (вместо Stood Still), Atlantic Rim (вместо Pacific Rim) и Transmorphers (вместо Transformers).

Култовата сцена, в която Кинг Конг изкачва Емпайър Стейт Билдинг, тук е пресъздадена с Вашингтонския монумент. Маймуната е с потресаващ дизайн и ефектите като цяло са долнопробни, но чудовището е учудващо прилично на фона на останалото. Разбира се, очаква се филмът да бъде тъпня, но то същото важеше и за „Годзила срещу Конг“, а това не спря наплива към киносалоните.

За щастие, „Маймуна срещу чудовище“ няма да има официална премиера в България, но в САЩ ще бъде излъчен по телевизия Syfy по някое време тази година, след което едва ли ще му отнеме дълго да стигне до торентите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата