Създателите на DARK ни връщат в 1899

Тийзър и информация за предстоящия сериал „1899“ на Netflix.

Ако кажем, че „Дарк“ е най-хубавият сериал, който Netflix някога са правили в нашия жанр, вероятно няма да е преувеличение. Екипът, който стои зад него ще ни очарова (надявам се) с пореден проект, наречен „1899“. В новия сериал се смесват няколко жанра – драма, исторически епос и не на последно място свръхестествен хорър, но без пътуване във времето. Рязката промяна не бива да изненадва никого, тъй като самите създателите твърдят, че не обичат да се повтарят, но и няма да ни спестят порядъчна правдоподобна доза мистерия.

За продукцията принципно се знае още от 2018, но наскоро излезе и малък тийзър по темата, та е време да му обърнем подобаващо внимание.

Чисто сюжетно историята се развива около пътниците на параход, които се отправят от Лондон към Ню Йорк на прага на 20 век в търсене на по-добро бъдеще. Когато, обаче, откриват друг кораб с мигранти, плаващ в открито море, пътуването им взема неочакван обрат. Това, което откриват на борда, ще превърне пътуването им към обетованата земя в ужасяващ кошмар.

Интересен е фактът, че пасажерите ще бъдат от различни народности, но за разлика от други по-”мързеливи” сериали всеки ще говори на родния си език с всичките му лингвистични особености, а не на книжовен английски с развален акцент (нещо, което изключително много приветствам).

Продукцията вече е започнала и се очаква да приключи в края на септември тази година, което от своя страна не ни дава особени надежди, че може и да излезе преди 2022. В първи сезон ни очакват ни 8 едночасови епизода, като засега се знае заглавието само на пилотния – “The Ship”.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |