Александър Цонков – Лостов представя новата си книга

„Играта продължава“ представя 13 остросюжетни разказа.

Алекс Цонков, с творчески псевдоним Lostov, пише активно от 2015-та година. Чувства се в свои води, когато пише в остросюжетни жанрове като фантастика, фентъзи, трилър, мистерии, хорър, но също и в рамките на реализма, който овкусява с щипка от вече споменатите. Над 20 негови разказа са публикувани в различни сборници, антологии и периодични издания. Носител е на III-та награда от конкурса „Рашко Сугарев“, 2016, награда за дебют на Еврокон, 2017 и поощрителна награда от конкурса за фантастичен разказ на списание „Осем“, 2018, който може да прочетете тук.

„Играта продължава“ е дебютният му сборник с разкази, който е удостоен със съпътстваща награда в жанр проза от националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ през 2021 г., организиран от община Хасково. В него има 13 разказа в жанровете фантастика, реализъм, трилър, мистерии и малко фентъзи за цвят.

Премиерата на „Играта продължава“ е на 17 юни (четвъртък) в Gramophone Live Club, ул. „Будапеща“ 6, София. Вратите отварят в 19:30, а премиерата започва в 20:00. Водещ ще бъде Тео Буковски, а участие ще вземат Ива Спиридонова, Симеон Аспарухов, Бранимир Събев и Йордан Куманов.

Когато се сблъскаш с необяснимото, то те променя. Когато промяната е неизбежна, единствено от теб зависи дали ще продължиш. Но едно е сигурно… Преходни са единствено участниците. По един или друг начин, играта винаги продължава.

Как действа човекът, който се възползва и какво предлага търговецът на животи?
Докъде може да доведе любопитството и каква е работата на инфилтратора?
Какви са основите на самоунищожението и кой е Създаващия връзки?
Какво послание носи космическият зов и защо времевият комарджия трябва да бъде спрян?
Има ли изход от безкрайността и кой пее песента от юг?
Колко дълъг е пътят на душата и какво представлява ВИП залата за прераждане?

Потопете се в една друга реалност, в която тези 13 разказа ще ви пренесат, а историите в тях ще ви обрисуват различна перспектива и ще ви отведат отвъд предела на възприятията

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |