1 коментар
doctor who 11

Doctor Who с тийзър за 13-ти сезон и вълнуващи новини за бъдещето

Джоди Уитакър и Крис Чибнал остават още малко, след което Ръсел Т. Дейвис и нов доктор поемат юздите!

Няма да е грубо, ако кажем, че ерата на Крис Чибнал в емблематичния британски сериал „Доктор кой“ е провал. Не толкова заради нравоученията на неговите епизоди, дори не толкова заради бруталния обрат в края на 12-ти сезон, според който Доктора не е Господар на времето, а прародител на тази раса, колкото заради дебилизирането на сюжета, липсата на емоционален заряд в историите и нефелните опити за репликиране на стари успехи. Хубавото е, че идват промени. Много промени!

Първо, самият тринадесети сезон ще бъде направен по съвсем различна формула. До известна степен и заради трудностите на снимките по време на пандемия, следващите епизоди няма да бъдат отделни приключения, а една голяма обща история. Като казваме голяма, не си представяйте гигантска, защото става дума за само 6 епизода. Основният проблем на Доктора и двамата му придружители в тях (Мандип Дил като Ясмин се завръща, а Джон Бишъп се присъединява към състава като Дан) ще бъде Потокът. Не знаем още какво точно е това, може би някаква космическа аномалия, която ще запрати към Земята ридаещи ангели, сонтаранци и всякакви други врагове. Това разбираме от краткия тийзър, който излезе вчера.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Поздравяваме маркетинга до момента – BBC пуска елементи от тийзъра от няколко дни насам и го е оформила като прекъсване на редовната програма от страна на Доктора, за да ни предупреди за наближаващата опасност. Не са добавени лога и премиерни дати, за да не се нарушава илюзията на тийзърчето, но феновете със сигурност знаят за какво става дума.

След шестте епизода от тринадесети сезон ще има още 4 специални епизода – по схема, подобна на последните месеци с Дейвид Тенант. След това, за 14-ти сезон, ни очакват нов доктор и… завръщането на Ръсел Т. Дейвис като главен сценарист!

Ръсел Т. Дейвис е човекът, който съживи Doctor Who през 2005 година и го превърна в световен феномен. Явно BBC се надяват магията му да се повтори, след като текущата итерация изгони много от зрителите, и не е изключено точно това да стане. Дейвис оглави и разклонението „Торчууд“, което изкара цели четири сезона (и можеше да изкара още, ако не се бяха случили някои проблеми зад кадър). Ще изтърпим последните епизоди на Чибнал и Уитакър и след това ще чакаме новата ера с нетърпение!

Тринадесети сезон започва на 31 октомври и ще продължи до 5 декември. Най-вероятно ще имаме и Новогодишен епизод след това.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата