Тийзър за The Witcher: Blood Origin

Втори сезон на „Вещерът“ вече е качен за гледане, а към надписите на финалния епизод има и реклама за новия сериал-предистория.

Дълго чакахме за нов сезон на The Witcher с Хенри Кавил и най-накрая го дочакахме. Той е по-добър и кохерентен от първи, дори Анджей Сапковски се изказа ласкаво за него, което е изключителна рядкост (вероятно е финансово подплатена). Така или иначе, франчайзът „Вещерът“ е голям хит за Netflix и затова стрийминг платформата ще се старае да предлага повече съдържание, свързано с него.

Следващото им предложение се казва The Witcher: Blood Origin. То ще бъде предистория, която ще разкаже за възникването на вещерите. Заедно с последния епизод от втори сезон, Netflix пуснаха и тийзър към него.

Положителното тук е, че веднага разпознаваме Мишел Йо, която бихме гледали навсякъде. Негативното е всичко останало. Битките, ефектите и режисурата изглеждат евтини, отново е наблегнато на расово разнообразие сред персонажите, което е доста далеч от концепцията за сериал, вдъхновен от полската митология, изборът на музикален съпровод е странен… Няма да заливаме спин-офа с хейт още преди да е излязъл, но ако youtube още показваше нехаресванията на качваните видеа, то съотношението с харесванията нямаше да бъде добро. Вероятно затова и Netflix са блокирали тийзъра за България, поради което разчитаме на недотам легални негови качвания.

Иначе сериалът ще ни покаже как е създаден първият вещер, както и как е изглеждала империята на елфите, 1200 години преди събитията от сериала-майка. Ако се постараят повече откъм бюджет и креативност, може и да им се получи. Снимките са завършили миналия месец, така че очакваме да го гледаме догодина.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |