locke key

Locke & Key завършва с трети сезон, Severance продължава с втори

„Лок и ключ“ е подновен за последен сезон, а „Разделение“ е хит и преживява дебютния си сезон.

Сериалът Locke & Key е една от по-успешните продукции на Netflix. Базирана на комикси на Джо Хил, тя пуска нови сезони от 2020 насам. Още преди премиерата на втори сезон през 2021 година беше обявено, че Netflix са поръчали трети сезон. Сега обаче става ясно, че този трети сезон ще бъде последен.

Феновете не бива да са тъжни – това означава, че сценаристите имат достатъчно време и възможности да завършат историята си подобаващо.  Нещо повече, твърди се, че това е било планирано още след първи сезон. Също така, много малко сериали преживяват повече от 3 сезона по Netflix – договорите на стрийминг платформата с продуцентите предполагат все повече разходи за сериалите с напредване на времето, докато обикновено зрителският интерес намалява. Затова от сайта явно са изчислили, че 3 сезона е оптималното количество за продукциите им и завършват повечето с толкова.

Изображение с име: severance-banner

При Apple tv+ засега няма такива твърди правила – там все още сериалите продължават докато могат. Сред успехите на тази платформа се нарежда новият сериал Severance с научнофантастичен елемент в концепцията, мистерия, черен хумор и много обрати. Днес предстои да излезе последният девети епизод от първи сезон, в който се очаква много тайни да бъдат разкрити.

За щастие на феновете, тези разкрития ще продължат и догодина, вероятно по същото време. Имаме поръчка за нов сезон още преди края на първия, което говори за много добро представяне на продукцията сред абонатите на Apple tv+.

Общо взето, новините са добри за феновете и на двата сериала. Честито на тези, които ги следят и харесват!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата