Doctor Who

Обявиха новия Доктор за Doctor Who

Шути Гатуа ще влезе в ролята на Доктора след Джоди Уитакър.

BBC днес изненадващо обявиха кой е следващият актьор, който ще се превъплъти в Доктора от емблематичния сериал Doctor Who. Той се казва Шути Гатуа.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Най-известната роля на Нкути е в сериала Sex Education, като има още няколко участия, които вероятно не сте ги чували. Фактът, че актьорът е без много опит, не е твърде притеснителен – Мат Смит също не беше особено известен или опитен когато нахлузи папийонката, а сега е сред най-големите изгряващи звезди на Холивуд. Също така, феновете на „Секс образование“ казват само добри неща за Нкути.

Самият той е много развълнуван от новото си начинание и казва, че има „само едно сърце, но ще го“ даде „цялото на Doctor Who“. Той е първият чернокож актьор, който ще влезе в ролята, но това не е много изненадващо, предвид че в момента Доктора е жена и вече сме виждали чернокожа жена като Доктор, макар и във второстепенна роля. Ще бъде интересно обаче как ще се третира това обстоятелство в историческите епизоди.

Ние продължаваме да се вълнуваме повече от факта, че Ръсел Т. Дейвис се завръща като сценарист – в крайна сметка, проблемът на последните 3 сезона не беше актрисата Джоди Уитакър, а сценаристът Крис Чибнал (и евентуално творческата намеса на BBC, която предпочете да превърне сериала в образователна детска програма).

Така или иначе, всички вълнения около новия Доктор предстои да ги изживеем през 2023 година. Дотогава в ролята остава Джоди Уитакър, а Ръсел Т. Дейвис казва, че нейният финален епизод ще бъде „епичен“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата