House of the Dragon чупи рекорди

Първи епизод е най-гледаната премиера на 2022 година.

Не че сме шокирани, но новината си е новина. „Домът на дракона“ се оказа най-гледаният премиерен епизод на тази година, поне що се отнася до платени кабелни телевизии и стрийминг платформи. Според независима оценка (HBO още не са пуснали официални данни) през първите 6 часа от излизането си сериалът е гледан от 2.6 милиона души само в САЩ. Това е над двойно по-голямо количество от зрителите на „Странни неща“ сезон 4, който досега държеше титлата за най-хитов сезон на годината.

Оценката е базирана на измервателни устройства в телевизорите и компютрите на 3 милиона американски домакинства. Тя не включва потенциалните гледания на мобилни устройства. Когато се съберат данни за цялото денонощие, количеството реални зрители вероятно ще бъде значително по-голямо.

За огромната гледаемост свидетелстват и паданията на сървърите на HBO днес. Поради големия зрителски интерес, сайтът не издържа и работи с прекъсвания.

Първите отзиви на зрителите също са силно положителни. Явно обидата от осми сезон на „Игра на тронове“ е позабравена.

Разбира се, трябва да се има предвид, че House of the Dragon се хвали с 200 милиона долара бюджет и още 100 милиона похарчени за маркетинг. С такива инвестиции е трудно да не се съберат орди от зрители пред екраните, макар че сигурно ще видим и такъв пример тази година – с „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“ на Амазон.

3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Не съм напълно съгласен с теб, в осма серия кралят изби рибата, целият интернет за него говори 😀 Поне в моя балон. А и екшънът тепърва започва. Иначе да, предните 2-3 серии бяха леко тъпи, съгласен съм. И тоя сър Крисчън как така изведнъж просто си откача, смазва някого от бой пред всички и никой нищо не му прави, а 10 години по-късно е сред най-доверените хора на кралското семейство?!

Нед Ласков

Слаба работа, бледо копие. В началото беше добре, но със всеки скок във времето става все по-блудкаво. Толкова мното рекламираха Мат Смит, а ролята му е половинчата и не особено интересна.
Разбира се, премиерата да е била много хитова, заради оригиналния сериал, но съм убеден, че до 6-7-8 ми епизод, публиката е паднала под или около милион.

Славяна

Нищо не е забравено! Да се съсипе попкултурно наследство само с 8 епизода си е феномен. Няма да се забрави никога. Просто е хубаво да се върнем към този свят, изпълнени с нови надежди, за нещо по-добро, каквото заслужавахме като верни фенове. За сега се справят и оправдават поне моите очаквания.