the witcher s2

The Witcher продължава без Хенри Кавил

„Вещерът“ е подновен за четвърти сезон, но в ролята на Гералт вече ще бъде Лиъм Хемсуърт.

Изображение с име: the witcherСтранни новини от Netflix и Хенри Кавил. Известният актьор, който до неотдавна игра Супермен, а след това се въплъти в култовия образ на Гералт от телевизионната адаптация на „Вещерът“, обяви, че сериалът е подновен за четвърти сезон, но той излиза от главната роля. В профила си в инстаграм той написа следното:

„Пътуването ми като Гералт от Ривия беше изпълнено с чудовища и приключения, но уви, ще оставя медальона и мечовете си за четвърти сезон“. Вместо мен, фантастичният Лиъм Хемсуърт ще наметне мантията на Белия Вълк. Както с големите литературни герои, предавам факлата с уважение към времето, прекарано в това да въплъщавам Гералт, и ентусиазъм да видя интерпретацията на Лиъм на този пленителен и многопластов мъж. Лиъм, добри господине, този персонаж има такава чудесна дълбочина, наслади се на гмуркането и виж какво ще откриеш“.

Не са малко сериалите, които сменят актьорите си между сезоните, дори и в главните роли. Някои дори се крепят на това – „Доктор кой“ например. Но в конкретния случай е много странно след само три сезона Хенри Кавил, който с нърдовския си ентусиазъм се беше асоциирал много здраво с Гералт, да напуска и сериалът да продължава с друг актьор вместо него. Не е ясно защо се случва това – носят се слухове, че Кавил не е харесал сценариите, възможно е също Netflix да не иска да му плаща достатъчно. Най-вероятно причината е, че Кавил се завръща в ролята си на Супермен и няма да му остане време да съчетава и двата проекта.

Иначе Лиъм Хемсуърт не е лош актьор и също притежава чар, с който би могъл да пасне на ролята. Той е известен не само като брат на Крис Хемсуърт, но и като Гейл в „Игрите на глада“, както и с главната роля в „Денят на независимостта: Нова заплаха“. Нищо лично против него, просто ще е много странно да го гледаме на мястото на Кавил.

Самият Хемсуърт, разбира се, е на седмото небе от предоставената му роля. В неговия инстаграм той пише: „Като фен на The Witcher съм много щастлив от възможността да играя Гералт от Ривия. Хенри Кавил беше страхотен Гералт и за мен е чест, че ми връчва юздите и ми позволява да хвана мечовете на Белия Вълк за следващата глава от приключенията му“.

А тъпотията на Netflix направо не заслужава коментар. Ясно е, че им трябват пари, а The Witcher е сред най-популярните им сериали и не искат да го спират, но така сами се застрелват в крака. Вместо да завършат сериала и да продължат с разклоненията, които така или иначе вече продуцират, те ще го обезличат. После пак ще се чудят защо абонатите се отказват и минават към други платформи.

Хубавото е, че засега са излезли само два сезона, а третият тепърва предстои. Той ще бъде последният с Кавил, но след това сериалът продължава с ново лице.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата