Alice-in-Borderland-on-Netflix-1

Alice in Borderland подновен за трети сезон

Хитовият японски сериал ще има още епизоди.

Японският сериал Alice in Borderland явно е доста голям хит по света, защото е подновен за трети сезон. И то при положение, че втори свърши доста добре и отговори на почти всички въпроси относно странната си концепция.

В „Алиса в граничната земя“ се разказва за трима приятели, които се озовават в жесток геймърски свят. Те трябва да оцеляват в различни игри на живот и смърт, всяка от които е представена с карта за игра. Колкото е по-висока картата, толкова е по-трудна играта. В крайна сметка, двама от героите успяват да победят всички игри и да се завърнат в истинския свят… Може би?

В последния епизод от втори сезон има доста задоволителен финал, в който се отговаря на мистерията как изобщо е възможно нормален човек да се озове от забързания свят на нашето ежедневие в смъртоносната гранична земя. Всичко завършва отлично, поне до последния кадър, в който е разкрита една забравена карта, която не е имала своя игра – жокерът. Феновете помислиха, че това е просто намигване от сценаристите, отчаяна отворена вратичка за трети сезон, който обаче не е наистина необходим.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Е, Netflix са решили все пак да поръчат още епизоди. Все още не се знае нищо за тях, освен че двамата главни актьори ще се завърнат в ролите си на Арису и Усаги, а вероятно сюжетът ще се върти около последния злодей – Жокера. Любопитна подробност е, че втори сезон завършва така, както адаптираната манга. Това означава, че оригиналният материал е изчерпан и трети сезон ще бъде напълно нов. Авторът на мангата се завръща към Арису с нова манга на име Retry 4 години по-късно, но никъде не се споменава, че тя ще влияе по някакъв начин на сюжета. В нея Арису е станал психолог, оженил се е за Усаги (въпреки че двамата не помнят игрите), но инцидент отново го връща в граничната земя. Retry обаче е доста кратка история и в нея няма жокер, така че най-вероятно няма да бъде използвана.

Също интересно е, че новината за подновяването идва 9 месеца след качването на втори сезон, което е голяма рядкост. Обикновено липсата на новини 1-2 месеца след премиерата на сезона (особено ако финалът е добър и придава завършек на историята) означава, че повече серии няма да има. Стискаме палци това да не означава по-ниско качество или повтаряемост за следващите епизоди.

Не е обявена премиерна дата за новите серии, но предвид късното взимане на решението, вероятно говорим за 2025 година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата