wicked

Ариана Гранде се сприятелява със Злата вещица от Оз

Трейлър за Wicked.

Американците обичат да си правят нови и нови версии на познати истории и герои, но сега са се захванали с нещо, което изглежда малко по-интересно и със сигурност по-високобюджетно от обичайното. Wicked ще представи нов вариант на Злата вещица от Оз, в който тя всъщност е добра и се бори срещу магьосника – който служи на историята като злодей. А пък до себе си има вярна приятелка в лицето на… певицата Ариана Гранде.

Филмът е адаптация на популярния едноименен мюзикъл, като това е трейлър само за първа част – втора ще излезе догодина.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Неразказаната история на вещиците от Оз е със Синтия Ериво (носителка на Еми, Грами и Тони), Ариана Гранде, Мишел Йо и други звезди в актьорския състав.

Разказва за младата Елфаба, която е недолюбвана от околните заради зелената си кожа. Предстои й тепърва да разкрие истинската си сила. Подпомогната е от Глинда – популярна млада девойка, задвижвана от амбициите и привилегиите си, която пък тепърва ще разкрива истинското си сърце. Двете се срещат като студентки в университета Шиз във фантастичната земя на Оз и стават приятелки. Но след като се запознават с Магьосника от Оз, пътищата им се разделят. Глинда се изкушава от обещанията за власт и слава, а Елфаба иска да остане вярна на себе си и близките си, дори това да й носи лоши последствия.

Премиерата е на 27 ноември.