Samite bogove

„Бард“ са пуснали ново издание на „Самите богове“

Айзък Азимов определя този си роман като любим – сега имате нова възможност да го прочетете на български.

В края на март „Бард“ са пуснали ново издание на „Самите богове“ – може би не най-известният роман на доайена на научната фантастика Айзък Азимов, но пък неговият любим. „Самите богове“ е издаван неколкократно у нас през годините, но старите му издания отдавна са изчерпани.

През двайсет и втори век човечеството получава неограничена безплатна енергия от източник, който е загадка за науката: обмен между планетата Земя и паралелна вселена с помощта на създаден от извънземните процес. Безплатната енергия все пак си има цена. Процесът на трансфер в крайна сметка ще доведе до унищожаване на Слънцето и на самата Земя.

 Малцина знаят ужасяващата истина – низвергнат учен на Земята, разбунтувал се извънземен на загиваща планета, родена на Луната интуитивистка, която предусеща наближаващото унищожение на Слънцето.

 Те знаят истината, но ще ги чуе ли някой? Предвидили са цената на неизчерпаемата енергия, но кой ще им повярва? Тези няколко същества, хора и извънземни, държат ключа към оцеляването на Земята.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата