beyond ren

Beyond е спрян след втория си сезон

Краят на втори сезон е и безславен край за сериала.

Изображение с име: Beyond-season-1-tv-poster-FreeformМиналата година Freeform изненада с приличен и успешен тийн сериал на име „Отвъд“. Първият му сезон беше гледан легално от над 14 милиона души онлайн, с което експериментът на телевизията се оправда. Тогава стана ясно, че зрителите на сериала предпочитат да го гледат в интернет, а не по телевизора. Като доказателство за това послужиха и ниските рейтинги на излъчването по тв-канала – малко над половин милион души го гледаха, но това не беше проблем, тъй като онлайн успехът беше значителен.

Телевизията обаче реши, да не повтаря маркетинговата стратегия с втори сезон. Напротив, онлайн премиерата му беше забавена, именно за да се подсилят телевизионните рейтинги. Резултатите от експеримента обаче са катастрофални. Втори сезон на Beyond е гледан по телевизията от по-малко от четвърт милион души, спадът в ключовата демографска група е почти 50%. Той е най-малко гледаният сериал на телевизията, а за онлайн резултатите му тази година никой не казва нищо – тоест, не са за хвалби.

Всичко това прави решението за спирането му повече от очаквано. Трети сезон няма да има и историята на събудилия се от кома и придобилия свръхестествени способности Холдън няма да бъде завършена. За щастие, втори сезон има поне относителен завършек, така че не говорим за брутален клифхенгър, който да остави малцината зрители подразнени. И все пак, ако случайно сте от тях – нашите съболезнования.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата