Surrogates-1928

Брус Уилис ще командва андроиди

В предстоящия филм Vice Брус Уилис ще играе собственика на курорт, в което клиентите могат да издевателстват над андроидите както си пожелаят.

Изображение с име: bruce-willis-a-live-wallpapers-7-1-s-307x512Брус Уилис е една от малкото екшън-звезди, на които филмите все още се получават (с някои изключения като например „Умирай трудно“ 100). Застаряващият актьор скоро ще се завърне на големия екран с „Град на греха 2“.

Но тази статия е за един друг, по-скромен проект, наречен Vice. Той ще бъде футуристичен сайфай екшън и ще се развива в град, където хората могат да реализират най-жестоките, брутални и перверзни фантазии върху андроиди. Един от андроидите обаче придобива съзнание и решава, че не харесва работата си. Машината в човешки вид бяга от града с намерението по-късно да се върне и да унищожи организацията зад него.

В ролята на андроида ще влезе Амбър Чайлдърс (2 Guns), а Брус Уилис ще играе Джулиан – собственика на курорта, който се грижи всичко да тече гладко и клиентите да си тръгват доволни. Уилис рядко играе злодея, а и като цяло гледа да си подбира сценариите, поне що се отнася до нашия жанр, така че има шанс „Порок“ да се окаже сравнително интересен. Брус Уилис вече има опит с андроидите, като игра такъв във филма от 2009-та „Сурогати“.

Бюджетът е сравнително скромен за американските стандарти – само 15 милиона долара. Снимките ще се проведат през март, а Lionsgate ще бъде дистрибутор (което поне значи, че с почти 100% сигурност ще го гледаме и в България).

Темата за андроиди, придобиващи съзнание и възставащи срещу господарите си, не е нова за научната фантастика, нито пък възможността за изливане на агресията върху машини, които само приличат на хора. Въпреки това има шанс сравнително неизвестните сценаристи Андре Фабрицио и Джереми Пасмур да са измислили нещо интересно.

Ще следим проекта и ще ви информираме за развитието му.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата