post-106033-1258110631

Честит рожден ден на Цитаделата!

10-годишният юбилей от създаването на националния клуб за фентъзи и хорър ще се отпразнува днес в кинозалата на Дом на културата, а за уважилите събитието ще има интересни игри и подаръци.

Днешният ден е светъл за фантастиката в България, защото се отбелязват 10 години от създаването на националния клуб за фентъзи и хорър Конън, чийто членове се събират на citadelata.com. Честито и от нас – живот и здраве за създателите на клуба, 10 години съществуване в нашите условия хич не са малко!

Събитието ще бъде полято както подобава, дори по-добре. Празненството започва в 15:00 часа в София, в кинозалата на Дом на Културата „Средец“ (улица „Кракра 2А“, до І-ва АЕГ и срещу парка „Заимов“). Добре дошли са всички приятели и почитатели на сайта. Програмата включва:

  • Вампири и върколаци – представяне на най-новите хитове от ИК „Ибис“;
  • Митове и магии – представяне на „Вещерът“ от Майкъл Скот, ПЪРВО ПРЕДСТАВЯНЕ НА „СИНЪТ НА НЕПТУН“ ОТ РИК РИЪРДЪН;
  • Българското фентъзи – Предпремиера на „Завладей българките“ от Адриан Лазаровски, новото начало в книгите-игри и интерактивния роман „Асасините от Персия“;
  • РИАЛИТИ РАЗКАЗ по света на „ВЕЧЕР В СКРИТИЯ КВАРТАЛ“, една история за София такава, каквато никога не сте я виждали, със съдействието на БНР и „Библиотека Български Риалити Романи“;
  • Видеоклипове, посветени на Пърси Джаксън и новото му приключение, на номинациите за годишните награди на НКФХ, а също и колекция от най-добрите ни стари клипове;
  • и разбира се, игри с публиката, в които ще има много подаръци, осигурени от издателствата „Егмонт България“, „Ибис“, „Хермес“, „Книги-игри“, „Кръгозор“.

 

Националният Клуб за Фентъзи и Хорър „Конан“ е мястото, където тези, които обичат жанра „фентъзи“ или искат да се запознаят с него ще се почувстват като у дома си. „Конан“-клубът, както галено го наричат членовете му, е основан през октомври 2001 година. Идеята му е да събира фенове, които да обсъдят със сродни души интересни книги, филми или пък компютърни игри, свързани с меча и магията – идея, която се осъществи. Така онези, които копнеят да споделят впечатленията си от най-новата интересна история за дракони и вълшебства, най-после могат да го сторят. Но нещо повече – в клуба се оформят и чудесни приятелства между хора със сродни интереси, а това е много по-трайно от другарствата по формален признак (в класа, в университета и пр.).
В клуба участват предимно млади хора – тийнейджъри и студенти, но има и по-възрастни, запазили младежкия дух в себе си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата