sabrina-white-hair

Chilling Adventures of Sabrina – спрян

Netflix няма да поръчват нови епизоди на „Смразяващите приключения на Сабрина“.

Странно, но факт. Предстоящите 8 епизода на „Смразяващите приключения на Сабрина“ ще бъдат последни за сериала. Netflix са решили да спрат сериала, въпреки че той се приемаше добре от зрителите и беше сравнително популярен.

Създаден като полуразклонение на Riverdale и вдъхновен от комикс, но без да има общо със стария комедиен сериал Sabrina – The Teenage Witch, Chilling Adventures of Sabrina тръгна силно по Netflix, като му беше поръчана втора част (понякога Netflix дели сериалите си не на сезони, а на части, които практически са половинки на сезон) още преди да излезе първа, а преди да тръгне втора му бяха поръчани трета и четвърта. Продукцията беше успех за стрийминг платформата, като, поне в началото си, привлече доста интерес.

Изображение с име: sabrina s3

Главният сценарист, Роберто Агир-Сакаса, не казва защо сериалът е спрян, но пуска следното изявление: „Работата по Chilling Adventures of Sabrina беше невероятна чест от първия си ден. Актьорският състав, начело с Кирнан като любимата на всички вещица-тийнейджърка, беше абсолютна радост. Повече от благодарен съм на екипа, сценаристите, асистентите и всички, които наляха толкова любов в тази тъмна мечта. Благодарен съм и на партньорите ни от Netflix, Warner Bros, Berlanti Telecision, Archie Comis за това, че ни позволиха да разкажем историята, която искахме, както искахме. Нямаме търпение всички да видят Четвърта част“.

Думите му са казани така, сякаш четвърта част завършва цялата история по собствено решение на сценаристите, което би било странно, предвид че досега не е имало индикации за скорошен край, а напротив. Плюс че всяка част до момента е завършвала с отворен край и нагласяне на сцената за следващи епизоди. Въпреки че изказването е в такъв стил, едва ли това е истинската причина за преждевременния край, но поне ни дава надежда за адекватен затворен финал.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата