Netflix-Cloverfield-3

Cloverfield 4 е заснет

Вероятно ще видим и третата, и четвъртата част от нестандартната поредица още тази година.

Cloverfield дотук има само две части без особена връзка помежду си, но и двете са добри ужаси, които обръщат тропите на жанра. От много време насам се говори за Cloverfield 3, в който Джей Джей Ейбрамс ще ни плаши от борда на космическа станция. Сега изведнъж се оказа, че ще има и четвърта част и тя дори вече е заснета в тайна.

Доскоро известен като God Particle, но вече официално разкрит като Cloverfield 3 (може да го преименуват и още веднъж, на Cloverfield Station), следващият филм от поредицата ще покаже как ще реагират група космонавти, когато по време на експеримента им Земята изчезва и ги оставя беззащитни в космоса. Netflix са купили филма и вероятно ще го пуснат на 20 април (макар че датата не е потвърдена). В главните роли са Елизабет Дебики, Даниел Брул, Гугу Мабата-Роу, Дейвид Олейоуо, Аксел Хени и Крис О`Дауд.

Изображение с име: 10-cloverfield-lane-image-1
Кадър от 10 Cloverfield Lane или Cloverfield 2.

Сега се оказва, че проект, доскоро известен като Overlord, всъщност е Cloverfield 4. Той отново е продуциран от Джей Джей Ейбрамс, отново в тайна. Неговата премиерна дата засега е насрочена за 26 октомври, но е възможно да подлежи на промяна. Сценарият е на Джулиус Ейвъри и разказва за американски войници, които откриват, че Хитлер използва свръхестествени сили, за да удържи напредъка им. В главните роли са Уаят Ръсел, Бокем Удбайн и Пилоу Асбек.

Засега не можем да кажем нищо повече, тъй като Ейбрамс много се старае маркетингът да е максимално загадъчен и да не разкрива нищо за филмите, поне докато не дойде време за трейлър. Скоро ще дойде време за Суперкупата в САЩ – тогава можем да очакваме трейлър за Cloverfield 3.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата