Srednoshten sokol

Да полетим със среднощния сокол

Излезе втора книга от поредицата „Риганте“ на Дейвид Гемел – „Среднощен сокол“.

Srednoshten sokol ccСамо два месеца след като „Меч в бурята“ на Дейвид Гемел и изд. „Бард“ тръгна по книжарниците, издателството пуска продължението – „Среднощен сокол“.

Бейн е копеле на мъжа, когото всички наричат Демонския меч. Заченат в изневяра, той израства отхвърлен от своите сънародници, които се страхуват от него, и отчужден от баща си Конавар.

Принуден да напусне земите на риганте, Бейн намира неочаквана утеха и надежда, но му е отнета от непобедим наемник на жестока религия. От този ден Бейн живее само за отмъщението и се подготвя за него на окървавените арени в Каменград със същата настървена решителност, с която баща му е стигнал до кралската корона.

Не може обаче да стои настрана и от заплахата, която надвисва над неговата родина – империята ще нахлуе отново във владенията на последния непокорен народ. Съдбата и на племето риганте и на магическите сиди се крепи на оплетеното кълбо от обич и омраза между син и баща…

Дейвид Гемел е починал през 2006 г., а поредицата „Риганте“ е завършена и се състои от четири книги. Стискаме палци да не чакаме дълго и за последните две.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата