van-helsing

Dark и Van Helsing подновени

Още добри новини от фронта на фантастичните сериали.

Изображение с име: darkВ началото на месеца Netflix пуснаха първия си немскоезичен сериал, Dark. Без много реклама, той се превърна в хит и събра купища похвали от зрители и критици. Което е още по-хубаво за него – зрителите идват не само от Германия, към която очевидно е ориентиран, но и от САЩ, където традиционно мразят чуждестранни продукции, които трябва да се гледат със субтитри.

„Тъмнина“ комбинира елементи на научна фантастика, хорър и драма, за да създаде сложна история. Сравняван е със „Странни неща“ и „Туин Пийкс“. Разказва за изчезването на две малки деца от немското градче Винден, което изкарва наяве тайните на четири семейства.

Netflix не са пуснали данни колко точно хора са гледали сериала, но казват, че е най-гледаната не-английска продукция на платформата, като добрите отзиви са от целия свят. Затова и поръчката на втори сезон е повече от логична. Не е известно колко епизода ще има той, нито кога ще дойде, но може да се предположи, че сериите пак ще са 10, а премиерата им ще е най-рано декември 2018 г., по-вероятно някъде през 2019.

 

Добра новина има и от Syfy – след като поднови Z Nation за пети сезон, кабеларката за фантастика поръча нови серии и на Van Helsing. Новината идва още по време на излъчването на втори сезон – финалът му предстои през 2018 г.

Сериалът разказва за Ванеса Ван Хелзинг – жена с необичайната способност да превръща вампири обратно в хора. Тя се събужда след 3-годишна кома в свят, в който хората и вампирите воюват един срещу друг. Според Нийл ЛаБют, главният сценарист, екипът вече е планирал някои невероятни приключения за героите догодина, както и няколко изненади: „Очаквайте кръв да се лее и персонажи да умират в писъци докато съдбата на човечеството се плъзга все по-близо към ръба на истинския хаос и абсолютния мрак“.

Трети сезон отново ще е с 13 епизода и ще се излъчи към края на 2018 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата