henry liam the witcher

Добри новини за The Witcher

Сериалът е подновен за пети и последен сезон.

Мнозина останаха крайно разочаровани от адаптацията на „Вещерът“ по Netflix. Повечето зрители смятат, че сериалът върви само надолу от първи сезон насам, а когато стана ясно, че Хенри Кавил напуска ролята поради разногласия със сценаристката и ще бъде заменен от Лиъм Хемсуърт, повечето фенове директно отписаха продукцията.

Изображение с име: the witcherТова не попречи на Netflix да продължат с плановете си за четвърти сезон, в който главната роля да бъде поета от актьора зад Гейл Хоторн от „Игрите на глада“, макар и да не е ясно как точно ще бъде обяснена смяната в сюжета. Не е ясно и кой точно ще гледа следващите епизоди, макар че сигурно мнозина ще упражнят това, на което на Запад казват hatewatching, с което статистиките на Netflix ще бъдат силно подобрени (макар ефектът да е обратният на този, който hatewatcher-ите целят).

От стриминг платформата видимо са убедени, че достатъчно зрители ще се задържат пред екрана, тъй като са направили най-доброто, което могат, в така създадената ситуация. Поръчали са пети сезон за The Witcher и са обявили, че той ще бъде последен. Така сценаристите ще завършат историята със свое темпо, а оцелелите до финала фенове би трябвало да останат максимално доволни (или поне по-доволни, ако сериалът просто беше спрян без финал).

В момента текат снимките на четвърти сезон, като идеята е пети да се снима направо заедно с него – така разходите по продукцията ще бъдат намалени и ще компенсират отлива на зрители, докато същевременно запазят възможността за повече инвестиции в специални ефекти. Ще видим дали двата сезона ще са достатъчни, за да адаптират оставащите три книги от поредицата, както и дали изобщо ще се придържат към оригиналния материал.

Четвърти сезон вероятно ще бъде готов за догодина, а пети, щом ще се снима още сега, може би ще ни се предостави през 2026 година.