d p1

„Добри поличби“ ще бъде минисериал

Сериалът ще бъде готов през 2018 г.

Изображение с име: C2ilr1DWQAQ98JV
Сър Тери Пратчет, Нийл Геймън, Роб Уилкинс (дългогодишен асистент на Пратчет и един от основателите на Наративия) и Роб Браун (директор на Prime Focus Productions), обсъждат бъдещи проекти.

Четири години след основаването на компанията Наративия, един от нейните проекти е на път да се превърне в реалност – а именно – екранизацията на романа „Добри поличби“ (написан в съавторство от Нийл Геймън и Тери Пратчет).

По сюжета ще бъде създаден минисериал, състоящ се от шест едночасови епизода. Проектът е плод на сътрудничество между ВВС и Амазон, което звучи доста обнадеждаващо. Добра новина е и това, че сценарист на сериала ще бъде не кой да е, а самият Нийл Геймън – така че, въпреки осъвременяването, крайният продукт със сигурност няма да изневери на оригиналната идея. Очаква се той да бъде готов през 2018 г.

Романът „Добри поличби“ е написан в далечната 1990 г., когато Нийл Геймън все още прохожда в света на литературата. Сюжетът е пародия на известния филм „Поличбата“ – синът на Сатаната е роден и наближава Краят на дните. Невръстният Адам, който именно е Антихристът, дори не подозира за това и просто изживява безгрижно детството си, докато невидими сили започват подготовка за Армагедон. Междувременно, ангелът Азирафел и демонът Кроули (които са приятели и живеят на Земята, сред хората), решават да положат всички усилия, за да предотвратят съдбовното събитие. Младата вещица Анатема си поставя същата задача, като си помага единствено с книгата с пророчества, наследена от нейна пра-пра-пра…баба.

 

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата