Watch Peter Capaldi and Jenna Coleman in a brand new Doctor Who series 8 trailer

Doctor Who – през август!

Тийзър и официална премиерна дата за осми сезон на „Доктор кой“. ОБНОВЕНА със снимка.

Разгеле! След големия юбилей на Doctor who през 2013 година, който ни излезе през носа (тъй като внесе допълнителни закъснения в програмната схема на 7-ми и 8-ми сезон), най-накрая имаме яснота кога ще започнат новите епизоди с новия Доктор! Вземете червения (или синия) маркер и подчертайте дебело датата 23 август в календарите си. Именно тогава ще започнат приключенията на Питър Капалди, 12-тият Доктор. По случая дори имаме кратко тийзърче:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Отново виждаме ТАРДИС в пламъци, а Доктора изглежда дори леко страшен! Макар новите серии да не са го показали особено очевадно досега, всяка нова инкарнация на Доктора води до промяна не само във външния му вид, но и в характера му. Сценаристът Стивън Мофат вече неколкократно заяви, че героят на Питър Капалди ще бъде доста по-различен от предшествениците му, като завоят ще бъде в посока старите серии.

Разбира се, Докторът никога не е бил отрицателен герой, така че едва ли промяната ще е твърде страшна. Но тийзърът определено загатва за сериозни сътресения. Роуз успя да приеме Дейвид Тенант сравнително бързо, в рамките на 1 епизод, но дали и при Клара преходът ще бъде толкова спокоен? Все пак новият й спътник е в съвсем различна възрастова група и моментните намеци за флиртове между двамата ще станат невъзможни.

Феновете в САЩ се надяваха екипът на „Доктор кой“ да посети Комик-кона в Сан Диего, където да пусне допълнителни късчета информация за това, което предстои да се случи в сериала, но тъй като снимките ще продължат до началото на август, това няма да има как да стане. Ще трябва да разчитаме единствено на маркетинг-отдела на ВВС за още трейлърчета и новинки. Те обаче почти никога не са се скъпили откъм промоционални материали, така че едва ли ще чакаме дълго.

doctor-who-season-8-cybermen-620x370

ПС: Само ден след написването на статията видяхме нова снимка зад кадър. На нея Питър Капалди се е прегърнал с Мишел Гомез на фона на немалка група сайбърмени. Гомез е доста познато лице във Великобритания, макар сериалите с нея да не са напускали пределите на Острова. В осми сезон тя ще гостува като „Пазителката на порта (The Gatekeeper)“. Не е ясно каква е тази порта и какво правят киберхората с нея, но нямаме търпение да дойде есента и да разберем!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата