TAU

Дом на ужасите

Netflix пуска трилъра TAU.

Стрийминг услугата с най-голям каталог в света, Netflix, продължава да пуска нови и интересни жанрови предложения. Следващото такова е научнофантастичният трилър TAU, в който блондинка е затворена във високотехнологичен апартамент, инструктиран да й причини болка, ако не изпълнява задачите си. Вижте трейлъра:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Клипчето навява спомени за един от по-нестандартните епизоди на „Досиетата Х“, в който Мълдър и Скъли бяха преследвани от роботи и изкуствени интелекти. Епизодът се отличаваше с почти тоталната липса на реплики, подобни периоди вероятно ще има и в този филм. Вдъхновение вероятно черпи също от „Кубът“, отново трилър, в който група хора бяха затворени в стая, от която няма измъкване.

Гари Олдман озвучава къщата с изкуствен интелект, Майка Монро е в главната роля, а Ед Скрийн е нейният похитител. Сценарист е Нога Ландау, познат с няколко епизода на „Магьосниците“.

В последно време Netflix пуска филми в цялата гама от прекрасни до ужасни. Предстои да видим от коя категория ще бъде TAU. Премиерата му е на 29 юни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата