Duma Ki

„Дума Ки“ отново на пазара

Роман на Стивън Кинг в ново издание.

Изображение с име: Duma KiСтивън Кинг отдавна е признат за Краля на ужаса, но в последно време е и крал на културата въобще. Не се уморява да пише книги, а много от продукциите му се филмират или сериализират, подхранвайки богатствата и славата му. Един от многобройните му романи, „Дума Ки“ отдавна беше издаден и изчерпан у нас – заслугата е на издателство „Ибис“. Сега издателство „Бард“ преиздават творбата с нова корица за тези, които не са се сдобили със старото издание.

Провал след провал – животът на Едгар Фриймантъл губи смисъл. По съвет на психотерапевта си той наема къща на Дума Ки – красив и (странно защо?) почти необитаем остров в Мексиканския залив. Приказните залези и шепотът на раковините по брега го вдъхновяват, Едгар започва да рисува и постепенно се връща към живота. До голяма степен приносът е и на новите му приятели: Уайърман – човек, който крие дълбоките си душевни рани, и Елизабет Истлейк – старица, чиято мрачна семейна история е неразривно свързана с Дума Ки.

Оказва се обаче, че талантът на Едгар е и чудо, и опасно оръжие. Защото много негови картини притежават сила, която не може да се контролира. Защото могат и да лекуват, и да убиват…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата