The Cabin in the Woods - starring: Amy Acker, Fran Kranz, Jodelle Ferland, Chris Hemsworth. Written by: Joss Wheddon, Drew Goddard

Джос Уедън ни кани на вила в гората

В тази вила ужасяващи чудовища ще избиват някои от любимите ни актьори. Лошото е, че вече 3 години не се знае кога ще се състои интригуващото събитие.

Ейми Акър и Фран Кранц се местят от къщата за кукли в къща в гората.Гледали ли сте онзи филм, където група младежи се разхождат в гората по някаква причина и изведнъж нещо ги плаши, намират някаква вила сред дърветата, влизат уж за подслон, а пък идва някой/нещо и ги избива един по един? Кой от всичките, питате? Защото едва ли сте изгледали всички такива – те сигурно са повече от проблемите в България.

Тази година се очаква Джос Уедън (създателят на „Buffy: The Vampire Slayer“, „Angel“, „Firefly“, „Dollhouse“) най-накрая да предложи и своята интерпретация на сюжета. Най-накрая, защото по този филм се работи от 2008 насам. Първоначално е предвиден за 2009, след което бива изместен за 2010. Но по това време слуховете около него вече са развълнували достатъчно от феновете на Джос, поради което продуцентите решават да направят и 3Д версия на филма – с което изместват датата на излизане до началото на 2011. След това пък, компанията-дистрибутор MGM изпада във финансови и ръководни затруднения, което допълнително забавя работата. За момента очакванията са филмът да излезе някъде през 2011, но най-рано през втората й половина.

За „Вилата в гората“ Джос си сътрудничи с режисьора Дрю Годард, който дебютира в областта, но е известен със сценариите на някои от най-добрите епизоди на „Бъфи: убийцата на вампири“, „Ейнджъл“ и „Изгубени“. Актьорският състав също е интересен – Ейми Акър от „Ейнджъл“, „Куклена къща“ и Фран Кранц от „Куклена къща“ са актьорите от предишни проекти на Джос, (известно е, че Джос обича да работи с едни и същи актьори – „Куклена къща“ например е създаден специално за Илайза Душку, Изображение с име: Джос Уедън ни кани на вила в горатас която се запознават чрез седмия сезон на Бъфи), а Крис Хемсуърт от „Тор“, Брадли Уитфорд от „Западното крило“, Джеси Уилиямс от „Анатомията на Грей“, Джодел Фърланд от „Сайлънт Хил“, „Затъмнение“ ще привлекат и малкото хора, които не са чували за Джос. Тери Нотари, който е отговарял за хореографията на движенията на актьорите и съществата във филми като „Планетата на маймуните“, „Аватар“, „Хобитът“ и др. ще бъде нает и тук.

Почти нищо не се знае за конкретния сюжет, но основното става ясно от заглавието – група младежи се озовават във вила сред гората за уикенда, но започват да бъдат избивани един по един. Рейтингът на филма е R, което означава че ще има много кървища и голота. Ейми Акър пък щедро отпусна информацията, че ще има и много ужасяващи чудовища – все пак това е страшен филм. Новото е, че ще има и доста комедийни елементи и като цяло филмът няма да се развива по типичния за жанра начин. За това съдим освен по обещанията и предишната работа на Джос, и по промоционалните плакати с надслов „Ако чуете странен звук отвън – правете секс“, „Ако нещо ви преследва – разделете се“ или „Ако старец ви предупреди да не ходите там – подиграйте му се“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата