marvel   the avengers shield logo-t2

Джос Уедън оглавява телевизионния ЩИТ

След успеха на The Avengers, сериалът SHIELD изглежда като най-логичната стъпка.

Изображение с име: the-avengers-chris-hemsworth-joss-whedon-imageСамо 5 дни след премиерата на „Отмъстителите“ беше обявено, че ще има продължение, но цели 3 месеца бяха необходими, за да се подсигури завръщането на Джос Уедън като сценарист и режисьор. Част от сделката на Уедън е да оглави и сериал, който да тръгне по ABC. Звездата ще работи с Марвел, за да напише сценария и да режисира пилотния епизод на SHIELD – така се казва и организацията, пазеща Земята и наела нашите любими комиксови герои.

Големият успех на „Отмъстителите“, богатата комиксова вселена и телевизионният опит на Уедън се очаква да образуват неочаквана добра комбинация за един хитов сериал по азбучната телевизия. Интересно е обаче друго – към проекта ще се включат още Джед Уедън (братът на Джос) и Мориса Танкароен (жена на Джед, съответно снаха на Джос, както и сестра на Кевин Танкароен, възродителят на „Смъртоносна битка“). Те са работили с Джос и преди – за „Куклена къща“ и Dr. Horrible’s Sing-Along Blog. Явно на големите шуробаджанащината е позволена.

Главните герои в сериала няма да са супергероите от „Отмъстителите“, но епизодични появи на познати от киното лица не са изключени – все пак сюжетът ще се развива в същата вселена.

Разбира се, ангажиментът на Джос Уедън за „Отмъстителите 2“, който се планира за 1 май 2015 си остава.

Впрочем, това не е единственият Марвелски сериал по ABC – вече официално е дадена зелена светлина и за пилот от Гилермо дел Торо – „Невероятният Хълк“. Там нещата обаче са в застой, а и така или иначе „ЩИТ“ няма как да не го засенчи.

Датите, които трябва да помните, ако сте фенове на комиксовия жанр са:

  • 3 май 2013, когато излиза „Железния човек 3“,
  • 8 ноември 2013 – „Тор: Тъмния свят“,
  • 4 април 2014 – „Капитан Америка: Зимния войник“,
  • 1 август 2014 – „Пазителите на галактиката“ и
  • 1 май 2015 – „Отмъстителите 2“

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата