ot prahta rodeni

Един роман на Рей Бредбъри се завръща

„Бард“ преиздадоха „От прахта родени“ на Рей Бредбъри.

„Бард“ имаха някои наистина прекрасни заглавия в своята поредица „Избрана световна фантастика“. От време на време се някои от тях намират нов живот днес. Такъв е случаят с №95 – „От прахта родени“ на Рей Бредбъри. Днешните читатели на фантастика имат шанса да се сдобият с нея, след като предишното й издание беше почти преди едно поколение. Корицата днес е със същото изображение като от едно време (отдясно е старата), но е модернизирана откъм надписи.

Те живеят от векове в легендарна и тайнствена къща. Рядко ги срещат на дневна светлина. Децата им са любопитни и диви, старците са оцелели от древни времена, а някои спят в легла с капаци.

В къщата кипи подготовка за голямо семейно събиране. В нощната тишина се чува тихото пърхане на крилете на чичо Ейнар. Но очакването е пропито с обреченост. Защото светът се променя, а сянката на смъртта винаги тегне над това особено семейство.

А най-тежкия товар на времето носи Тимъти – тъжното и различно подхвърлено дете. Единственият, който някой ден ще остарее и ще умре. Той трябва да сподели, да запомни и да разкаже всичко…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата