more ot prizraci ttt

Гмурнете се в морето на призраците

Нова фентъзи-поредица от изд. „Бард“ започна да излиза.

more na prizracite cccНа пазара вече можете да намерите „Море на призраците“, първа книга от нова фентъзи-поредица, наречена „Хрониките на гробарите“. Автор е Алън Камбъл, а в отзивите за нея се хвалят неочакваните обрати и прекрачване на границите между жанровете.

Гробарите – елитна диверсионна част, са разпуснати и преследвани от империята. За да се скрие, командирът им полковник Томас Грейнджър става тъмничар в Етугра – град-затвор с улици, наводнени с отрова.

Но скоро разбира, че не е лесно да избяга от миналото си. Янти е млада девойка с невероятна психична дарба, която я прави уникална в света, управляван от могъщите хаурстафи. Те са единствената преграда между империята и заплашващите я унмери – цивилизация на магьосници и бойци, яздещи дракони. Ако Грейнджър успее да опази Янти, тя може да го направи богат. Но когато плъзва мълвата за способностите є, бойните му умения са подложени на изпитание.

Янти се опитва да овладее силата си, която расте по непредвидим начин. А в това време някъде там, отвъд отровените морета, се надига стар враг. Ако не бъде спрян, той ще удави целия свят заедно с човечеството…

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата