captain marvel

Готов е първият трейлър за „Капитан Марвел“

Емблематичната супергероиня най-после се появява на екран.

„Отмъстителите: Война без край“ беше кулминацията на десетгодишния киносериал, но това не значи, че ще бъде неговият край, дори напротив. Тепърва предстои нова ера за супергероите на Марвел (издателите на комикси) и нейното начало вече се вижда. Всички знаем, че в Avengers 4 (който още си няма подзаглавие) Танос ще бъде победен и вселената ще бъде спасена. Не знаем как точно, но е ясно, че голяма роля в този обрат ще изиграе новата героиня в пантеона на супергероите, Капитан Марвел.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Първият филм за Карол Данвърс (21-вият в кино поредицата) ще се развива през 90-те години на ХХ век и ще разкаже историята за произхода на Капитан Марвел. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос. В историята ще се намеси и вече познатият ни образ Ник Фюри, като актьорът Самюел Джаксън е дигитално подмладен за ролята си.

В трейлъра виждаме много сцени, но твърде малко обяснения за това какъв ще бъде сюжетът на филма. Знаем само, че Капитан Марвел е нов тип супергерой, и то не само защото е първата жена, на която е посветен цял филм (Черната вдовица така и не се сдоби с тази чест).

Премиерата е на 8 март 2019 г. на 3D и IMAX 3D.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата